Hamilelikte hurma yemek anne aracılığı ile bebeğin sahip olması gereken gerekli vitamin ve mineralleri alabilmesini destekler. Hurma başlı başına zengin pek çok mineral ve vitamin içerir. Özellikle kalsiyum, fosfor ve çinko başta olmak üzere vücudun genel dinamiğini ve hastalıklara karşı bağışıklığını sağlayan A ve C vitamini açısından zengindir.
İçindekiler?
Hamilelikte Hurma Yenir mi?
Hamilelikte hurma yemek doktorlar tarafından herhangi bir sakıncası görülmemektedir. Her şeyde olduğu gibi aşırı hurma tüketiminden kaynaklı yaşanabilecek yan etkileri bulunabilir. Hurma hamilelik döneminde anne adayının ihtiyaç duyduğu enerjiyi tein edebilmesini destekler. Bu süreçte özellikle besinler aracılığıyla kendi gelişimini ve vücut sağlığını oluşturmaya başlayan bebek, anne sayesinde bu süreci daha kolay geçirir.
Hamilelikte hurma yararları içermiş olduğu vitamin ve mineral yoğunluğu ile pek çok faydası bulunur. Bunlar içerisinde en önemlisi özellikle; çalışan veya aktif olmak zorunda bulunan anne adayının ihtiyacı olan enerjiyi yakalayabilmesini destekler. Vücut bağışıklığını koruduğu için mevsim geçişlerinden kaynaklı olarak yaşanabilecek soğuk algınlıkları, nezle ve grip gibi hastalıklar sebebi ile oluşabilecek problemler önlenmiş olur.
Hamilelikte Hurma Tüketimi Nasıl Olmalı?
Hamilelik döneminde tüketilen hurmanın faydaları ve hamilelikte hurma zararları nelerdir konusunu pek çok anne adayı merak etmektedir. Bu anlamda yapılan çalışmalar gösteriyor ki düzenli olarak tüketilen hurmanın zarardan çok vücuda fayda sağladığı ortaya çıkarılmıştır. Hurma hem anne için hem bebek için doğal bağışıklık sağlar.
Hamilelikte hurma tüketimi sık olmamakla beraber belirli aralıklarla ve belirli bir düzende tüketimi sağlanabilir. Özellikle yalnızca hurma üzerinden bir öğün oluşturmak çocuğun gelişimi içinde pek faydalı olmayacaktır ancak öğünleri destekleyici, doğal besin takviyesi olarak tüketilebilir. Ara öğün olarak tüketilmesi durumunda vücudun kaybetmiş olduğu enerjiyi dengelenmesini de sağlayacaktır. Günlük olarak tüketilen 3 hurma süreçte gerekli olan dengeyi sağlayacaktır.
Hamilelikte Hurma Yemek Bebeğe Zararlı mı?
Hamilelikte hurma ne zaman yenmeli sorusu anne adayları tarafından merak edilmektedir. Özellikle bilinçsizce tüketilen hurmadan kaynaklı olarak oluşabilecek yan etkileri önleyebilmek adına doktora danışarak süreci başlatmak önemlidir. Hamilelikte hurma yemek zararlı mı konusuna yönelik olarak net bir zarardan bahsedilmektedir. Ancak her şeyde olduğu gibi bilinçsiz ve çok sayıda tüketilen her ürünün muhakkak ki bedensel veya zihinsel bir yan etkisi oluşacaktır. Süreci daha sağlıklı geçirebilmek adına doktor ile yapılan konuşmalar neticesinde değerlendirmek daha sağlıklı olacaktır.
Hamilelikte hurma açılma yapar mı konusu pek çok annenin merak ettiği ve böyle bir durumda olumsuz bir etki ile karşılaşılıp karşılaşılmadığı merak edilir. Hurma doğal olarak süreç içerisinde doğumu kolaylaştıran bir etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalar neticesinde düzenli hurma tüketimin rahim ağzında açıklığa sebep olduğu ve bununda doğumu kolaylaştırdığı tespit edilmiştir.
Hamilelikte hurma aşermek tıbbi olarak doktorlar tarafından tavsiye edilen bir durumdur. Bu süreçte hurma aşeren bir annenin kendisini durdurması veya sınırlandırılması gereken bir durum yoktur. Hurma doğal olarak içerisinde protein, mineral ve vitamin, potasyum, lif yapı kaynağı sunar. Üzerinde herhangi bir oynama olmadığı için doğal bir şeker kaynağı barındırır. Bunun yanı sıra zarar verecek ya da kilo aldıracak yağ oranı da bulunmaz. Sindirim sistemini düzenlemeyi desteklediği için anne adaylarının hamilelik döneminde yaşamış olduğu kabızlık durumuna yönelik olarak faydaları da bulunur.
Hamilelikte Hurma Yemenin Faydaları Nelerdir?
Hamilelikte hurma kaçıncı ayda yenmeli sorusuna yönelik anne adaylarının doktorun tavsiye ettiği süreçte başlatılması doğru olur. Ancak genel olarak herhangi bir düşük riski bulunmayan kişilerin ilk haftadan itibaren hurma tüketmeleri de herhangi bir sıkıntı yoktur. 38. haftaya gelindiğinde günlük olarak hurma miktarı 5 taneye çıkarılarak tüketilmeye devam edilebilir.
Riskli bir gebelik durumu söz konusu değilse doktorların önermiş olduğu ilk haftadan itibaren tüketilebilecek için hamilelikte hurma hangi ayda yenmeli sorusunun cevabı da ortaya çıkmış oluyor. Hurma yemenin hem anneye hem de bebeğe pek çok kolaylığı bulunur. Özellikle kan şekeri düşen ve enerjisini yitiren anne adayı günlük olarak yediği düzenli miktardaki hurma sayesinde kan şekerini dengeler.
Yapay tatlandırıcılar barındıran zararlı ürünlerden alınacak enerji hem kısa süreli hem de bebeğe zarar verebilir. Bu anlamda içeriği oldukça doğal ve tüketilmesi sağlıklıdır. Hurmanın içinde bulunan enzimler sayesinde gebelik sürecinde yaşanan ani kramplar azaltılmış olur. Yapılan çalışmalar süreci desteklerken anne karnındaki bebeğin yenen hurmadan kaynaklı olarak beyin ve sinir gelişimine büyük faydası olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle doğum sonrasındaki süreçte bebeğin anne sütü ile beslendiği dönemi destekleyerek süt artırımında doğal bir etken sunar.
Bunlar ilgini çekebilir?
- Hamilelikte Çekirdek Yenir mi?
- Hamilelikte Havuç Yenir mi?
- Hamilelikte Hindi Eti Yenir mi?
- Hamilelikte Lahana Yenir mi?
Hamilelikte Hurma Yemek Kilo Aldırır mı?
Hamilelikte hurma ve ayva tüketimi dengeli bir şekilde sağlandığında hormonal olarak anne adayını rahatlatan ve sürecin sağlıklı atlatılır olabilmesini sağlayan bir denge oluşturur. Hamilelikte acve hurması tüketimi özellikle beyin bölgesinde oksitosin salgılanmasını desteklediği için doğum anında yapay bir sancıya gerek kalmadan sürecinin başlamasını sağlayacaktır. Özellikle kemik ve kas yapısına yönelik olarak pek çok faydası bulunan hurmanın hamilelik döneminde herhangi bir ilaca gerek kalmadan vücudun genel dengesini sağladığı bilinir.
Hamilelikte hurma bebeğe kilo aldırır mı konusu anne adayları tarafından merak edilmektedir. Buna yönelik olarak yapılmış pek çok çalışmada bebeklerin kilo almasının aksine dengeli bir şekilde vücut gelişimini sağladığı tespit edilmiştir. İdeal kilo yapısında doğmasını sağlayan hurmanın herhangi bir şekilde kilo aldırma özelliği bulunmamaktadır. Günün yorgunluğunu alan ve stresi azaltan bir faydası bulunan hurma tüketiminden kaynaklı olarak anne adayının veya bebeğin aşırı bir kilo alması durumu söz konusu değildir. Gebelikte hurma tüketimi bilimsel olarak da dini olarak da tavsiye edilmektedir. Anne adayına veya bebeğe herhangi bir zararı bulunmaz. Yeterli miktarda düzenli olarak tüketilen hurmanın doğum sürecini kolaylaştırdığı da söylenmektedir.