Çin Takvimi 2023 Hesaplama

By Sevil Yılmaz

Updated On:

Follow Us

Çin’de tam 800 yıldır kullanılan bu takvim ile doğacak olan bebeğinizin cinsiyetinin erkek mi kız mı olacağını tahmin edebilirsiniz. Çin Takvimi ni kullanmak oldukça basit. Cinsiyet belirlemek için annenin hamile kaldığı yaşı ve hangi ayda hamile kaldığını bilmeniz yeterli. Çin Takvimi Hesaplama Çin’lilerin bulduğu batıl bir cinsiyet belirleme yöntemidir.

*Sonuçlarınızı alt kısımda bulunan yorum kısmına yazın uzmanlarımız cevaplasın.

Çin Takvimi ile sonuçlar %90 doğru çıkıyor

Günümüzde son teknoloji ürünleri ile bunu öğrenmek çok kolay olsa da 3 aydan önce tam olarak bakılamıyor. Bu nedenle sabırsız ebeveynlerin tercihi Çin Takvimi oluyor. Çin’li astrologların hazırladığı bu takvim ile sonuçlar %90 oranında doğru çıkıyor. Doğruluğu konusunda sıkıntı olmayacak ki bu takvim dünyada 800 yıldır kullanılıyor.

Çin takvimine göre cinsiyet tayini çok basit. Ayrıca çin takvimi ile cinsiyet belirleme de çok kolay olabilir. Çin takviminden yararlanarak bebeğinizin cinsiyetini belirleyebilirsiniz.

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Nasıl Belirlenir?

Çin takvimine göre bebek cinsiyeti belirlemek annenin yaşını ve hangi ay hamile kaldığını bilmemiz gerekiyor. Sol sütundan annenin yaşını hangi ayda hamile kalındığını da üst bölümden işret alıp birleştiriyoruz. Bu şekilde %90 oranında bebeğin cinsiyeti hakkında bilgi sahibi olabiliriz.

Örnek: Diyelim ki anne 20 yaşında ve haziran ayında hamile kaldı. Buna göre doğacak olan bebek büyük ihtimalle erkek olacaktır.

Örnek: Diyelim ki anne 20 yaşında ve haziran ayında hamile kaldı. Buna göre doğacak olan bebek büyük ihtimalle erkek olacaktır.

Çin Takvimine Göre Yaşınız Kaçtır?

Çin takviminde cinsiyet belirlemek isteyen anne adaylarının cinsiyet tahmininde bulunmaları iki veriye dayanmaktadır. Bu veriler şöyledir. Ocak ve Şubat ayında doğanlar Çin Yılı başlangıcına göre yaşlarına 2 eklemektedirler. Marttan sonra doğan anne adayları ise Çin Yılı başlangıcına bakmadan yaşlarına direkt olarak 1 eklemektedirler.

Mart ve sonrasında doğan anneler örnek olarak; anne adayımız 30 Mart 1990 doğumlu olsun yani şuanda 25 yaşında biz Mart ayında doğduğu için yaşına 1 ekliyoruz ve 25+1 26 oluyor. Yukarıdaki tabloda Çin Takviminde 26 yaşındaki mart ayında doğan annenin bebeğinin cinsiyetine baktığımızda bebeğin “ERKEK” olduğunu görmüş oluyoruz.

Ocak ve Şubat aylarında doğan anneler örnek olarak; anne adayımız 1980 yılının 10 Şubatında doğmuş yani 35 yaşında olsun. Anne adayımızın Çin Yılı Başlangıç tarihine aşağıdan baktığımızda 1980 yılında 16 şubattan önce doğduğu için şimdiki yaşına 2 ekleyeceğiz ve yaşı 35+2 olacak. Çin takviminde 37 yaşında Şubat ayında doğan annenin bebeğinin cinsiyetine tabloda baktığımız da cinsiyetinin ‘KIZ’ olduğunu görüyoruz.

YaşOCAKŞUBATMARTNİSANMAYISHAZİRANTEMMUZAĞUSTOSEYLÜLEKİMKASIMARALIK
18KızErkekKızErkekErkekErkekErkekErkekErkekErkekErkekErkek
19ErkekKızErkekKızKızErkekErkekKızErkekErkekKızKız
20KızErkekKızErkekErkekErkekErkekErkekErkekKızErkekErkek
21ErkekKızKızKızKızKızKızKızKızKızKızKız
22KızErkekErkekKızErkekKızKızErkekKızKızKızKız
23ErkekErkekErkekKızErkekErkekKızKızKızErkekErkekKız
24ErkekKızKızErkekErkekKızErkekKızErkekErkekKızErkek
25KızErkekKızErkekKızErkekKızErkekKızErkekErkekErkek
26ErkekErkekErkekErkekErkekKızErkekKızKızErkekKızKız
27KızKızErkekErkekKızErkekKızKızErkekKızErkekErkek
28ErkekErkekErkekKızKızErkekKızErkekKızKızErkekKız
29KızErkekKızKızErkekKızKızErkekKızErkekKızKız
30ErkekErkekKızErkekKızErkekErkekErkekErkekErkekErkekErkek
31ErkekErkekErkekErkekKızKızErkekKızErkekKızKızKız
32ErkekKızKızErkekKızErkekErkekKızErkekErkekKızErkek
33KızErkekErkekKızKızErkekKızErkekKızErkekErkekKız
34ErkekErkekKızKızErkekKızErkekErkekKızErkekKızKız
35ErkekKızErkekKızErkekKızErkekKızErkekErkekKızErkek
36ErkekKızErkekErkekErkekKızErkekErkekKızKızKızKız
37KızKızErkekKızKızKızErkekKızKızErkekErkekErkek
38ErkekErkekKızKızErkekKızKızErkekKızKızErkekKız
39KızKızErkekKızKızKızErkekKızErkekErkekKızErkek
40ErkekErkekErkekKızErkekKızErkekKızErkekKızKızErkek
41KızKızErkekKızErkekErkekKızKızErkekKızErkekKız
42ErkekKızKızErkekErkekErkekErkekErkekKızErkekKızErkek
43KızErkekKızKızErkekErkekErkekKızKızKızErkekErkek
44ErkekKızKızKızErkekKızErkekErkekKızErkekKızErkek
45KızErkekKızErkekKızKızErkekKızErkekKızErkekKız

Bebek cinsiyeti belirlemede kullanılan diğer batıl inançlar

  • Anne karnında bebek sağ tarafta ise erkek, sol tarafta ise kız olduğu düşünülür.
  • Hamile olan annenin başına bir miktar tuz atılır. Anne önce burnuna dokunursa erkek çocuğu, ağzına dokunursa kız çocuğu olacağı düşünülür.
  • Anne karnındaki bebişin kalp atışları dinlenir ve hızlı ise erkek, yavaş ise kız olduğu düşünülür.
  • Bir altın kolyenin ucuna nikah yüzüğü takılır ve anne adayının avuç içine doğru sallandırılır. Eğer yüzük dairesel hareketler çiziyorsa bebek erkek, paralel olarak ileri geri hareket ediyorsa bebeğin kız olacağı düşünülür.
  • Anne adayına bir erkek bebek ilgi duyuyor ve ona gülüp onunla ilgileniyorsa bu anne adayının karnındaki bebeğin kız olduğuna işarettir.
  • Hamile bir bayandan size elini göstermesini söyleyin. Size elinin içini gösteriyorsa kız bebeği, elinin dışını gösteriyorsa erkek bebeği olacak demektir.

Bebeğinizin cinsiyetini de bildiğinize göre artık doğum için hazırlıklara başlamanız gerekli.

Çin Takvimi 2021 Hesaplama

Çin takvimi ile bebek cinsiyeti hesaplaması her sene değişkenlik göstermektedir 2021 yılı içinde çin takvimi ile bebek cinsiyeti hesaplamasını kolaylıkla yapabilmeniz için çin takvimi otomatik cinsiyet hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Çin takvimi otomatik cinsiyet hesaplaması yapmak için Çin Takvimi 2021 konumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Bilimsel Olarak Bebek Cinsiyetleri

Çin Takvimini esas alarak çocuk sahibi olmak isteyen çiftler arasında takvime göre hareket ettikleri için cinsiyeti tam olarak doğru bir şekilde tutturduklarına inanan yüzbinlerce çift olduğu gibi, tahmini tutmayan çiftlerin sayısı da yüzbinleri bulur. Esas itibari ile Çin Takviminin doğru çıkma ihtimali %50 dir. Bilimin henüz tam ilerleme sağlamadığı dönemlerde özellikle bizim toplumumuzda sürekli kız doğuran bayanlara iyi gözle bakılmaz ve hatta erkeğin maddi durumu çok iyi ise mutlaka başka bir bayanla da evlenme durumu söz konusu idi. Çünkü kız doğurmak tamamen bayana yüklenirdi. Oysa bilim geliştikçe anlaşıldı ki çocuğun cinsiyetinin belirlenmesinde erkeğin kromozonları etkili faktördür. Erkek; yüzlerce bayanla ilişkiye girse de spermindeki x kromozonları döllenirse doğacak çocuğun cinsiyeti kız olacaktır. Bayanda ise sadece x kromozonları mevcuttur ve erkek çocuk doğurabilmesi için mutlaka erkeğin “y” kromozonuyla döllenme gerçekleşmesi gerekir. Çin takviminin erkekteki kromozonları nasıl etkilediği ya da hangi ay hangi kromozonun daha hızlı davranarak yumurtayı döllediği Çin takviminin Astrolojik bir takım verilere mi dayanarak düzenlendiği bilinmiyor. Neticede Çin takviminin oldukça eğlenceli ve heyecan verici olduğu göz ardı edilemez.

Sizde bildiğiniz cinsiyet belirleme yada tahmin etme yollarını yorum bölümüne yazarak arşivimizi genişletmemize yardımcı olabilirsiniz.