Hamilelikte Şalgam Suyu İçilir Mi? Sorusu beslenmesine dikkat eden anne adaylarının en çok sormuş olduğu ve merak ettiği sorular arasında yer almaktadır.
Günümüzde birçok anne adayının hamilelik süreci boyunca hangi besini tüketmesi gerektiği hangi besini tüketmemesi gerektiği hususunda pek çok araştırma yapmış olduğunu bilmekteyiz. Bu araştırmalar aynı zamanda içecekler üzerinde de yapılmaktadır. Özellikle son dönemlerde hamilelik sürecinde şalgam suyunun içilip içilmeyeceğine dair soruların yönelik sorular sorulduğunu ve araştırma yapıldığını görebilmekteyiz. Sizlerde hamilelikte şalgam suyu içilip içilmeyeceğine dair araştırma yapıyorsanız, yazımızda kulak verebilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Hamilelikte Şalgam Suyu İçilir Mi? Sorusunu cevaplandırarak detayları hakkında bilgi vermeye çalışacağız.
İçindekiler?
Hamilelikte Şalgam Suyu İçilir Mi?
Hamilelikte Şalgam Suyu İçilir Mi? Sorusu ile ilgili olarak birçok cevabın bulunduğunu görmekteyiz. Bizlerin buradaki cevabı ise;Faydaları saymakla bitmeyen şalgam suyu, içerdiği zengin vitamin ve minerallerden dolayı hamilelikte tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Fakat burada kesinlikle uzman doktorunuz tarafından bir teyit almanız gerekmektedir. Peki, hamilelik sürecinde şalgam suyu içilir mi? Sorusuna ilişkin olarak detayları sizlerle paylaşalım.
Şalgam Suyu Nedir?
Soğuğa karşı dayanıklı olan şalgam bitkisi(turpgillerden olan, elma büyüklüğünde bir kök sebzedir. İçeriğinde bol miktarda mineral, anti-oksidan ve lif içerir. A ve C vitaminleri, karotenoidler, ksantin ve lutein antioksidanlar içerir ve kalorisi düşük bir sebzedir). Ülkemizde Erzincan, Sivas, Erzurum gibi soğuk illerimizde yetiştirilmektedir. Şalgam suyu üretimi ise başta Adana olmak üzere çevre illerde de üretilebilir. Şalgam suyu: şalgam bitkisi ve siyah havucun su ile karıştırılıp tuz ilave edilmesiyle yapılır. isteğe göre acılı ve acısız çeşitleri de vardır.
Şalgam Suyunun Faydaları
Ülkemizde bolca tüketilen şalgam suyunun birçok faydası vardır. Şalgam suyu iştah açıcı özelliğinden dolayı kilo almak isteyenlere önerilen bir içecektir. İçerisinde bulunan laktik asit sayesinde sindirimi kolaylaştırmaktadır. Antioksidan özelliğinden dolayı vücudu toksinlerden arındırır ve kanser hücrelerinin yayılmasını önler.Şalgam suyucilt üzerine tonik olarak kullanılabilmekte ve cilt rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Her mevsim tüketilebilen şalgam suyu özellikle kış aylarında sıklıkla içilebilir çünkü; soğuk algınlığına karşı doğal bir antibiyotiktir.
Böbrek taşlarının düşmesine yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır. Şalgam suyu doğal bir idrar söktürücüdür. Şalgam suyu boğazda oluşan iltihaplara ve öksürüğe iyi gelir. Eklem rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olur. İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde kalp ve göz sağlığına iyi gelir. Şalgam suyu saç dökülmesini ve beyazlamasını önler. İçerisindeki potasyum, demir ve kalsiyum sayesinde kemik gelişimine yardımcı olur. İçerisinde bulunan bir miktar çinko vücuda çok faydalı olmaktadır. Ayrıca psikolojik olarak da içerisinde bulunan mineraller sayesinde stresi azaltır ve sinirleri yatıştırır.
Şalgam Suyunun Zararları Var mıdır?
Her şeyde olduğu gibi şalgam suyunun da fazlası zarar olabilmektedir. Çok fazla tüketildiğinde içerisinde bulunan tuzdan dolayı kişide tansiyon yükseltebilir (tansiyon hastalarının çok dikkatli tüketmesi gereklidir). Midesi hassas olanların tüketilmesi önerilmez çünkü; midede yanma ve ağrıya yol açabilir. Yine aşırı tüketim sonucunda cilt rahatsızlıkları oluşabilmektedir (kaşıntı, yara vb.). İştah açıcı özelliğinden dolayı diyet yapanlar ve kilo almak istemeyenlerin fazla tüketmesi önerilmez. Ayrıca günde 1 bardak tüketilmesi önerilmektedir.
Bunlar İlgini Çekebilir?
- Emzirme Döneminde Bitki Çayları İçilir Mi ?
- Hamilelikte Kefir İçilir mi?
- Hamilelikte Salep İçilir Mi?
- Hamilelikte Maden Suyu İçilir Mi?
- Hamileyken Nargile İçilir Mi?
Şalgam Suyu Hamilelikte Tüketilebilir Mi?
Hamilelik dönemi belki de kadının en hassas dönemlerinden birisidir. Hamile olan kişi hem bebeğinin hem de kendi sağlığını korumak için elinden geldiğince dikkatli bir şekilde davranmaktadır. Özellikle hamile kişi tükettiklerinde çok seçici olmalıdır. Normalde masum ve faydalı gibi gözüken besinler hamilelik döneminde tam tersi şekilde etki gösterebilir. İçeriğinden dolayı faydalı bir içecek olan şalgamı, hamileler rahatça tüketebilirler (alerji vb. gibi durumlar yoksa). Şalgam suyu antioksidan özelliğinden dolayı hamile kişilerin bağışıklığını güçlendirir. Hamilelerin en çok yaşadığı sıkıntıların biri de kabızlıktır. Şalgam suyu sindirimi kolaylaştırdığı için bu sıkıntıya iyi gelmektedir. Hemoroid problemi bulunan hamileler için de bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir. İçerisindeki vitaminler sayesinde anne ve bebeğin göz sağlığını korumaktadır.
Şalgam suyu hamilelikte yaşanan saç dökülmesi sorununun tedavisine yardımcı olmaktadır. Hamilelerin sağlıklı, parlak bir cilde sahip olmalarını sağlar ve ve bebeğin cilt sağlığını korur. Hamilelikte ortaya çıkan vücut kokusu için uzmanlar şalgam suyunu önermektedir. Şalgam suyu lif oranı yüksek ve kalorisi düşük bir besindir bu yüzden hamilelikteki gereksiz kilo alımını önlemeye yardımcı olur. İçerisinde fazla tuz oranı bulunan bu faydalı içeceği yine de doktorunuza sormadan tüketmemeniz önerilmektedir.
Hamilelikte Şalgam Suyu İçilir Mi?
Hamilelikte Şalgam Suyu İçilir Mi? Sorusuna ilişkin olarak edinmeniz gereken bilgileri sizlerle paylaşmaya çalıştık. Hamilelik sürecinde beslenme düzeninizin oldukça önemli olduğunu söyleyelim. Bu beslenme düzeninin önemli olduğu kadar aynı zamanda bu düzene riayet etmenizde gerekmektedir. Kendiniz ve bebeğiniz için en sağlıklı ve doğru beslenme düzenine ulaşmak istiyorsanız, kesinlikle uzman bir doktor tarafından yardım almanız gerekmektedir. Aksi halde kendi başınıza oluşturacağınız bir beslenme düzeni sizlerin ve bebeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir. Bundan dolayı bu hususa özellikle dikkat etmenizi ve uzman bir doktor aracılığı ile beslenme düzeni oluşturmanızı önermekteyiz. Bunun yanı sıra sizlerinde hamilelik sürecinde beslenmeyle ilgili veya hamilelik sürecinde şalgam suyu tüketilip tüketilmeyeceğine dair düşünceleriniz var ise bunu yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.