Bebeğe Cicibebe Ne Zaman Verilir?

Yetişkinler de sıkça karşılaşıldığı gibi bebeklerin de atıştırmalık ihtiyacı olabiliyor. Bebeklere alternatif olarak sunulan cicibebe ya da bebek bisküvisi hem doyurucu olması hem de besleyici içeriler bulundurması bakımından annelerin tercihi oluyor.

Bebeğe cicibebe ne zaman verilir sorusuyla sıkça karşılaşan uzmanlar bu konuda net bir görüşte olmamakla birlikte birçok ek gıdada olduğu gibi 7-8. Aylardan itibaren cicibebenin çocuklar için önerilebileceğini düşünüyorlar.

Bebeklere Kaçıncı Ayda Cicibebe Verilebilir?

Bebeğe cicibebe verme kaçıncı ay ile başlar sorusu bebeğe ve bebeğin bünyesiyle doğru orantılı olarak cevaplanabilecek bir sorudur. Doktorunuzun gözetiminde öncesinde gerekli testlerin yapılması ve olumsuz bir sonuca rastlanmadığı takdirde bebeğin 7 yahut 8. Aya gelindiği vakit tüketebileceği bir besin kaynağıdır.  6. Ayla birlikte cicibebe kullanan anneler de bulunmaktadır. Çeşitli şekillerde mama yahut püre kıvamına getirilen cicibebe bebekler için lezzetli bir yiyecektir. Doğru zaman ve doğru miktarda verildiği sürece bebeklere hiçbir sakıncası ve zararı bulunmayacağı söylenebilir.

Bebek Cicibeyi Nasıl Tüketebilir?

Bebeğe cicibebe nasıl verilir diye düşündüğümüzde bebek bisküvisi tek başına verilebileceği gibi farklı lezzetler ile çeşitlendirilebilir. Özellikle tahıllı ve sağlıklı içeriğe sahip olarak seçeceğiniz cicibebeyle yapılacak tarifler bebeğiniz için vazgeçilmez hale gelecektir.

Cicibebe, yumurta sarısı, pirinç unu ve bir miktar su ile hazırlayabileceğiniz bisküvi muhallebisinin yanında yine su bisküvi ve muzu rondodan geçirerek farklı bir tarif daha hazırlayabilirsiniz. Bisküvinin sert yapıda olması bebeğin onu saf haliyle tüketmesi için zorlayıcı olabilir. Bebek hassas bir damak ve taze diş yapısına sahip olarak buna aldığı en az zararla yiyeceklerini tüketmelidir.

Bebek bisküvisini daha faydalı hale getirebilmek adına yoğurtla karıştırıp bebeğin vücuduna kalsiyum ve protein vitaminlerinin girmesine de fırsat tanıyabilirsiniz. Bebekleriniz lif yapısı yüksek olan bisküvi yerken herhangi bir kabızlık şikayeti ile karşılaşıldığında bisküvi tüketimine ara verilip sonrasında tekrar devam edilebilir. Cicibebenin fazla tüketilmesi bebekler için sindirim sorunları ve içerdiği şeker sebebiyle gelişim evresinde olan bebek için olumsuz sonuçlar doğurabilecek konumdadır. Burada marketlerden alacağını cicbebenin markası bu bağlamda içeriği, organik ve doğal yapıda olması oldukça öneme sahiptir.

Cicibebenin bebeklere yararı nedir?

Bebekler için ek takviye olarak üretilen cicibebenin bebeklere yararları;

  • Öncelikle kan şekerini dengeleyen lifler içermesi ile öne çıkmaktadır. Lifli gıdaların bebekler tarafından tüketilmesi sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak için lifli gıdalar tüketilmesi önemlidir. Lifli gıdaların tüketilmesi uzun süre tokluk hissi yaratabilir. Cici Bebe tüketen bebeğinizin uzun süre tok kalması oldukça normaldir. Çünkü son derece besleyici ve tok tutan bir yapıya sahiptir.
  • Ayrıca Cici Bebenin içerdiği vitamin ve mineraller bebeklerin kas ve diş gelişimini destekler. Gelişim çağında olan bebekler için bu vitamin ve mineraller oldukça önemlidir. A vitamini C vitamini D3 Vitamini ve E vitamini içeren cici bebe gelişim döneminde olan bebeğiniz için neredeyse bir takviye gıda görevi görmektedir.
  • Bileşiminde bulunan folik asit ve B12 vitamini sayesinde bir antibiyotik görevi görmesinin yanı sıra beyin gelişimine de katkıda bulunarak hafızayı güçlendirme özelliğine sahiptir.

Bunlar ilgini çekebilir?
Kapya Biber Bebeklere Ne Zaman Verilir?
Hamilelikte Kivi Yenir Mi?
Hamilelikte Turp Yenir Mi?
Bebeklere Su Ne Zaman Verilir?

Cicibebenin zararları nelerdir?

Cicibebenin faydasından çok zararının göz önünde bulundurulması gerekir. Cicibebenin bebeklere zararları şu şekilde açıklanabilir;

  • Bebe bisküvisi şeker ve nişasta içeren bir ürün olduğundan dolayı fazla tüketilmesi durumunda bebeğinizin hızlı kilo alımına destek sağlayacaktır. Bu da fazla kilo artışı ve obeziteye yol açan bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Kimyasal yöntemlerden geçen bitlisel yağların insan vücuduna zarar verdiği uzmanlar tarafından söylendiği için bu ürünün birtakım zararlar doğurması oldukça olağandır. Fakat asıl sağlığa zararlı olan kısmı çok fazla şeker içermesidir. Toksik bir madde olan rafine şeker sindirilirken vücutta vitamin ve minarellerin eksilmesine sebebiyet verir. Şeker kaynağı olarak Cici Bebe’de fruktoz şurubu kullanılmaktadır. Bu da özellikle bebeklerde kan şekeri dengesini bozduğu bilinen bir madde olarak karşımıza çıkar.
  • Fruktoz şurubu ayriyeten hormonal sistemi etkileyebilir ve hatta şeker hastalığının tetiklenmesine de yol açabilir. Her şeyde olduğu gibi bu durumda da önemli olan miktardır. Yeteri miktarda tüketilen yahut da bebeklere tükettirilen bebek bisküvisi bebeğinize faydalı olabilecektir.
Sevil Yılmaz

İçerik editörü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 5 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.

Share
Published by
Sevil Yılmaz

Recent Posts

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler mi?

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…

2 ay ago

Küçük Çocuklarda Güneş Kremi Kullanımının Önemi

Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…

8 ay ago

Bebeklere Chia Tohumu Verilir Mi?

Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…

9 ay ago

Hamilelikte Gaz Sancısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…

9 ay ago

Bebeklerde yastık kullanımı nasıl olmalı?

Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…

9 ay ago

Hamilelikte Nohut Yemek | Zararları? | Doğru Mu?

Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…

10 ay ago

This website uses cookies.