Bebeğe İncir Ne Zaman Verilir?

By Sevil Yılmaz

Published On:

Follow Us

Bebeğe incir verme zamanı düşünüldüğünde 3 gün kuralına uyularak 8. aydan itibaren bebeklere incir verilebilir. Ek gıdaya geçildiği bu dönemlerde anneler, bebeklerini nasıl besleyecekleri konusunda büyük bir kaygıya düşmektedirler. Bebeğin gelişimi ve kişisel sağlığı için oldukça önemli olan bu seçimde incir özellikle bebeğin sindirim sorunu çektiği dönemlerde tercih edilebilir.

İncir Bebeklere Ne Zaman Verilir?

Bebeğe incir verme 6-8. aylar dolaylarında tercih edilebilir. Alerjik reaksiyon ihtimalinin düşük olması ve bağışıklığı rahatlatması sebebiyle özellikle bebeklere ek gıda sürecinde yardımcı bir besin kaynağıdır. İlk verildiği andan itibaren bebek 3 gün boyunca gözlemlenmeli herhangi bir reaksiyon göstermemesi halinde ek gıdaya devam edilmelidir. Özellikle bağışıklık sistemine iyi elen inciri bebeğinizin kabız olduğu dönemlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunun aksine ishal olduğu dönemlerde kullanmamanızın son derece önemli.

Bebeklere İncir Nasıl Verilir?

Bebeklere incir nasıl verilir sorusuna yanıt olarak; inciri püre yapıp bebeğinize yedirebileceğiniz gibi geceden suya koyacağınız yaş inciri sabah bebeğinize içirebilirsiniz. Birçok çekirdeğe sahip olan incir bebeğe verileceğe vakit çekirdeklerin iyice ezildiğinden emin olmak gerekir. Bebeğinize tat olarak zaten farklı gelecek bu ürünü çekirdekleri yüzünden sevmeme ihtimalini en aza indirmek mantıklı olacaktır. Aynı zamanda içerisinde yoğun miktarda şeker bulunduran inciri bebeklerinize verirken de sınırlayıcı olmak önemlidir.

Bebekler İnciri Ne Zaman Yer?

Bebekler inciri ne zaman yer dediğimizde özellikle kabızlık yaşadıkları, mide sorunlarının olduğu dönemlerde anneleri tarafından tercih edilir. Öğünlerde çok az irmikle hazırlayacağınız incir püresi bebeğiniz için doyurucu ve besleyici olacaktır.

Kuru İncir Bebeklere Kaçıncı Ayda Verilir

Taze incirin aksine kuru incir bebeğe verme zamanı, 1 yıldan önce önerilmemektedir. Bebeğin damak ve diş gelişimi ileri bir seviye gelip bebek çiğneme alışkanlığı edindikten sonra kuru incir ek gıdalar arasındaki yerini alabilir.

Kuru İncir Bebeklere Nasıl Verilir?

kuru i̇ncir bebeklere nasıl verilir

Bebeklere kuru incir doğrudan verilmesi yerine bir süre suda bekletip yumuşatılarak verilebilir. Yıl boyunca bulunabilecek olan kuru incirin organik olması, kurutulma yöntemleri önemli bir kıstastır. Yüksek oranda şeker barındırıyor olması, kuru incirin yetiştirilmesi ile de ilgili olabilir bu sebeple incirler arasında tat bakımından farklar bulunabilir. Bebeğinizin damak tadını da deneme yanılma yoluyla çözebilirsiniz. Püre kıvamına getireceğiniz kuru inciri, bebeğiniz tüketirken hiçbir şekilde zorlanmayacaktır. Bununla birlikte sıcak su içerisinde kısa bir süre beklettiğiniz kuru incirlerin suyunu da bebeğinize içirebilirsiniz, bu da başka bir tüketim yoludur.

Bebeklere İncir Püresi

Bebeklere incir püresi, bebeğinizin inciri tüketmesi için en kolay yoldur. 2-3 incirle  kolayca hazırlayacağınız incir püresi bebeğinize vitamin ve mineral açısında büyük katkı sağlayacak, kabızlık sıkıntısına çare olup sindirim sistemini rahatlatacaktır.

Bebeklere Kuru İncir Verilir mi?

Organik olarak tercih ettiğiniz kuru incirleri 8. aydan itibaren rahatlıkla bebeğinize verebilirsiniz. Kuru olması sebebiyle sert bir yapıda olacak olan kuru incir saf haliyle bebeğin çiğneme refleksine ve diş yapısına uygun olmayacaktır. Bu sebeple ya sıcak suda bir süre bekletip yumuşatılarak ya da mama robotta çekip mama kıvamına getirilerek bebeklere verilmelidir.

Bunlar ilgini çekebilir?

Kuru İncirin Bebeklere Faydası

Kuru incirin bebeklere faydası konusu üzerinde durulacak olursa;

  • Omega 6’nın bulunduğu kuru incir yeterli miktarda alındığı ölçüde iltihaba bağlı hastalıkların gelişmesini önler.
  • Diyet lifi açısından oldukça zengin olan kuru incirler, doğal bir müsil etkisi gösterir. Bu sayede bebeklerin bağırsaklarında bir düzen oluşturarak onların aksamadan çalışmasına yardımı olur.
  • Bebekler ilk aylarında sarılık ve hepatit hastalıklarına karşı oldukça savunmasız ve açıktırlar. Bu dönemde özellikle kuru incirle yapılacak olan mama ve muhallebiler bebeklerin hastalıklara karşı dirençli hale gelmesinde yardımcı olacaktır.
  • Enerji miktarı bol olmakla birlikte tokluk hissettirmesi bakımından önemlidir.
  • Bebeğinizin cildine doğal bir nemlendirici etkisi yaratacaktır.
  • Sıkça kabız olan bebeklerde günlük olarak tüketildiğinde bu sorun ortadan kalkacaktır.
  • Kalsiyum oranının yüksek olması kemik gelişimine katkı sağlar.
  • Demir açısından zengin olan bu kuru meyve bebeklerde erken dönem anemisini engeller.
  • Günlük olarak tüketilmesi bebeklerin alacağı vitamin ve mineral açısından önemlidir.

Bunlarla birlikte şeker oranının yüksek olması, yeni geliş gösteren bebeklerin dişleri için dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Olması gerekenden fazla verilmesi bebeklerde diş çürüklerine sebep olabilir.