Bebek Banyosu Nasıl Yaptırılır?

Bebeklerin doğduktan yaklaşık 2 hafta sonra göbek bağı düşer. Göbek bağının düşmesinin ardından bebeklere banyo yaptırmaya başlanabilir. Bebeklerin cildi oldukça hassas olduğu için banyo sürecine son derece özen gösterilmelidir ve bebek bakım ürünleri arasında yer alan bebek şampuanı seçiminde bebek cildine önem verilmesi gerekir.

Annelerin ve anne adaylarının en sık sorduğu soru olan‘’Bebek banyosu nasıl yaptırılır?’’ sorusunun yanıt verdiğimiz bu yazımız inceleyebilir ve sizler de ürün seçimi, su dereci, havlu seçimi gibi konular hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bebekler Nasıl Yıkanır?

Küvetteki su, 5 cm yüksekliğinde olmalıdır. Bununla beraber hazırladığınız banyo küvetine bir file takarak konforlu bir alan oluşturabilirsiniz. Bebeğin kıyafetlerini çıkardıktan sonra küvete nazikçe bırakmaya özen gösterin. İlk olarak bebeğinizin vücudunu duru suyla yıkadıktan sonra Şampuanı köpürtüp vücuduna yayabilir ve yıkamaya devam edebilirsiniz.

Banyo sırasında oda sıcaklığı da önemsenmesi gereken bir konudur. Oda sıcaklığının bebeğin üşümeyeceği bir seviyede olması, hastalık gibi risklerin önüne geçmesine yardımcı olur. Oda sıcaklığını ortalama 24 derecede tutarak bebeğinizin konforlu bir banyo yapmasını sağlayabilirsiniz.

Baş bölgesine geçtiğinizde bebeğin başı için bir yükselti yaratmalısınız. Bebeğinizin başına şampuan uyguladıktan sonra yüzüne su gelmeyecek şekilde durulama işlemine geçebilirsiniz. Şampuandan arındığına emin olunca bebeği banyodan çıkarmadan önce son kez su ile durulayıp havluya sarabilirsiniz.

Şampuanın içerisinde bebeğin cildine zarar verebilecek parfüm, paraben, alkol gibi maddeler bulunup bulunmadığına dikkat ederek bebeğin cilt pH’ına uygun ve besleyici içeriklere sahip olan bebek şampuanlarını tercih edebilirsiniz.

Bebek Banyosunda Hangi Şampuanlar Kullanılmalıdır?

Banyo aşamasının en önemli parçası olan bebek şampuanı dikkatle seçilmelidir. Şampuanın içerisinde bebeğin cildine zarar verebilecek parfüm, paraben, alkol gibi maddeler bulunup bulunmadığına dikkat ederek bebeğin cilt pH’ına uygun ve besleyici içeriklere sahip olan bebek şampuanlarını tercih edebilirsiniz. En iyi bebek şampuanını seçmek için bazı unsurlara dikkat edebilirsiniz.

Bebek şampuanı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, şampuanın içeriğidir.

Bebek Havlusu Nasıl Olmalıdır?

Bebek havlusu seçiminde havlunun hangi materyallerden üretildiğini öğrenmeniz gereklidir. Polyester gibi kumaşlardan üretilen havlular, bebeğinizin narin cildine zarar verebilir. Bebek için havlu seçerken uzmanların önerisi %100 pamuk ürünlerdir. Organik içeriği ve yumuşak yapısı ile bebeğin cildine uyum gösteren pamuk havlular, dayanıklı yapısıyla uzun yıllar güvenli bir kullanım olanağı da sunmaktadır.

Bebekler Haftada Kaç Kez Banyo Yaptırılmalıdır?

Yenidoğanların banyo rutinini belirlemek için ilk dönemlerde hekime danışmanız tavsiye edilir. Göbek bağı düştükten sonra ise bebeğin yapısına ve cildine uygun bir rutin oluşturabilirsiniz. Ancak ortalama banyo sıklığı haftada en fazla 3 kez olarak belirlenir.

Bebeklerin sürekli hareket halinde olması hızlı kirlenmelerine neden olabilir e bu nedenle banyo ve bebek bakımına önem verilmesi gerekmektedir. Ancak banyo yaptıramadığınız durumlarda nemli bir bez yardımı ile bebeğinizi temizleyebilirsiniz.

Banyo Sonrası Bebek Bakımı Nasıl Yapılır?

Banyo sonrası bebek bakımı bebeğinizin en keyif aldığı süreçtir. Banyodan sonra bebeğin vücudunu nazikçe kurulayıp uygun bir bebek yağı ile masaj yapabilirsiniz. Yapacağınız masaj kan dolaşımını hızlandırırken bebeğinizi rahatlatarak bebeğin kolayca uykuya dalmasını sağlar.

Carine Shop bebeklerin cilt yapılarına uygun bebek bakımı ürünleri ile dikkatleri üzerine çeker. Şampuan, yıkama jeli, masaj yağı, vücut losyonu, pişik kremi  ve yüz kremi gibi bakım ürünleri paraben içermeyen özel formüller ile üretilir. Doğal içerikli ve uygun fiyatlı bebek bakım ürünlerini inceleyerek bebeğinizin banyo ve bakım sürecini keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz.

Sevil Yılmaz

İçerik editörü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 5 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.

Share
Published by
Sevil Yılmaz

Recent Posts

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler mi?

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…

4 ay ago

Küçük Çocuklarda Güneş Kremi Kullanımının Önemi

Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…

10 ay ago

Bebeklere Chia Tohumu Verilir Mi?

Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…

11 ay ago

Hamilelikte Gaz Sancısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…

11 ay ago

Bebeklerde yastık kullanımı nasıl olmalı?

Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…

12 ay ago

Hamilelikte Nohut Yemek | Zararları? | Doğru Mu?

Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…

12 ay ago

This website uses cookies.