“Bebek olan evde kedi beslenir mi?” Sorusunu kendinize soruyor ve sorunuzacevap arıyorsanız doğru yerdesiniz. İçeriğimize hoş geldiniz.
Minik dostlarımız evlerimizde sessizce dolaşırlar, bazen saatlerce ortalıkta olmaz ve genelde de kenarda uyurken buluruz. Kendilerine bakabilme konusunda oldukça becerili canlılar oldukları için de en çok kedi beslemek tercih edilir.
Yalnız kaldıklarında sorun yaşamazlar ve kimi zaman kafa dinlermişçesine yalnız kalmaları onlara iyi gelebilir fakat minik dostlarımızı beslememizin birtakım gereklilikleri de bulunmaktadır. Bu gereklilikler kendilerine özel bir alan oluşturmanız, yem kabı, su kabı, yatak gibi temel eşyalarını almanız, hem de sağlıkları için ortamı da oldukça temiz tutmanız gerekir.
Peki, bir bebeğiniz varsa kedi beslemek nasıl bir durum oluşturur sorusunu soralım kendimize.
Araştırmalara göre evcil hayvanların olduğu evlerde büyüyen bebeklerin bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduğu söyleniyor. Yani bebeğiniz oldu diye hemen minik dostumuzu sokağa atma, sahiplendirme çabasına girmeyin lütfen. Sosyal medya ortamında sebepleri hamilelik ya da doğum olan birçok minik dostu sahiplendirdiklerine şahit olmuşsunuzdur. Bizler de bu konu hakkında araştırmalarımızı yaptık.
Evet, bebek olan evde kedi beslenir. Bahsedildiği üzere kedi olan evde büyüyen bebeklerin bağışıklık sistemlerinin güçlü olmasına ek olarak (bebeklerimizin alerjileri de yoksa eğer) evcil hayvanlarla büyümeleri onları diğer alerjik rahatsızlıklar konusunda da oldukça dirençli hale getirecektir. Psikolojik durumlar söz konusu olduğunda ise kedilerimiz bebeklerimizin de dostları olabilmektedir ve sizler gibi onlar da bebeklerinizi sahiplenirler. Doğumdan itibaren bir kedi ile beraber büyümeleri onlara paylaşmayı, sorumluluk almayı aşılar ve daha sevecen, arkadaş canlısı olmalarını sağlar.
Bu bilgilere ek olarak genellikle söylenen “Kedi tüyü kist yapar.” tabusunu herkesin aklına kazıyarak kedilerden soğuturlar. Bu cümlenin doğruluğu asla söz konusu değildir çünkü kedi tüyleri insanlara herhangi bir zarar veremez, kist oluşturmaz. Kist oluşumu ancak tüylerde bulunabilecek olan parazitlerden oluşabilir. Dolayısıyla minik dostlarımızın tüyleri bizde kist oluşumu yapar diye düşünmek yerine onlarla daha fazla ilgilenerek tamamen sağlıklı olmalarını sağlamalıyız. Böylelikle ortada bir sorun kalmayacaktır.
Kistten korkuluyor fakat kimse bu kistlerin yıkanmamış meyve ve sebzeler üzerinde bulunabilecek parazitlerden oluşabileceğini de düşünmüyor. Eğer iyi yıkanmamış meyve ya da sebze tüketirseniz kist oluşma ihtimali kedi tüyüne nazaran çok daha yüksek olacaktır.
Neticede ise minik dostlarımız, bebeklerimizin en iyi arkadaşları olabilme potansiyeline sahiplerdir. Sizin evde olmadığınız zamanlarda bile kediniz ile bebeğiniz evdeyse minik dostunuz sakin olduğu sürece hiçbir sorun olmayacaktır. Hatta kediniz bebeğinizi koruma içgüdüsü ile yanından bile ayrılmayabilir.
Sakinlik konusunda ise bazı kedilerin cinsine göre değişkenlik gösterebilmektedir. En sakin kedi cinsleri hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz bağlantısını eklediğim ilgili yazıyı da inceleyebilirsiniz. Böylelikle beslediğiniz kedi sakin kedilerden ise hiçbir sorun olmayacaktır ya da çok daha az olabilecektir diyebiliriz.
Aksi durumda da küçük bebekler evcil hayvanlarımız için bir tehlike de arz edebilir. 😊
Örneğin; evcil hayvanınız bir balık ise akvaryuma el atarak balığı çıkarmaya çalışabilirler. Kedilerimiz için de bebeklerimiz farkına varmadan mıncıklayabilir, sıkabilir ve canlarını acıtabilirler. Haliyle canı acıyan bir kedinin de tepkileri, karşılığı farklı olabilecektir. Bu gibi sebeplerden dolayı da kedinizi siz severken, ilgilenirken hiç yoktan bebeğiniz belirli bir yaşa ulaşana kadar sürekli yanınızda olmasını sağlayın ve hayvan sevgisini, bir kediye nasıl yaklaşılacağını sizden öğrensin.
Bir kedi ile zaman geçirmeleri, ilgilenmeleri, sevmeleri, beslemeleri bebeklerimiz için çok avantajlı bir durum olacak ve bu avantajların başında bebeklerimizin konuşmalarında gelişim söz konusu olacaktır. Bebeklerinize kediniz ile yaptıkları aktiviteler çok tatlı ve güzel gelir. Bu aktiviteleri sizlerle paylaşmak, anlatmak isterler. Dolayısıyla ifade etmeye çalıştıkça, kem küm ettikçe böylelikle konuşmaları gelişir.
Bununla beraber kedinizle de konuşmaya çalışabilirler. Tam anlamıyla bir arkadaş olabilirler diyebiliriz. İlaveten umarız ki başınıza gelmez ama varsayım ile yola çıkacak olursak kedinizin hayatını kaybetmesi durumunda bebeğiniz de yokluğunda üzüntü yaşayacak ve zaman zaman yalnızlık çekecektir. Böylelikle bebeğiniz acıyı ve tatlıyı da görebilecektir. Ailenize yeni bir kedi birey katmanızla da hayatın bir şekilde devam ettiğini ve ayak uydurmanız gerektiğini aşılayabilirsiniz.
Siz de bebeğinizle beraber kedi besliyorsanız edinmiş olduğunuz tecrübelerinizi ve bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız bizim için de kedi sever okurlarımız için de faydalı olabilir. Değerli yorumlarınızı aşağıdan bizlere bildirebilirsiniz.
Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…
Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…
Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…
Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…
Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…
Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…
This website uses cookies.