Categories: Tanıtım

Bebek Yatağı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Şey

Doğduğu günden itibaren üzerine titrenen ve ilgi odağı olan bebeklerin gelişimlerinin eksiksiz ve doğru olması ebeveynler için oldukça önemlidir. 0-3 yaş aralığındaki bebeklerin zihinsel ve bedensel gelişimlerinin büyük bölümü uykuda gerçekleşir. Bunun sağlıklı biçimde gerçekleşmesi için günün büyük bölümünü geçirdikleri uyku evresinin her yönden iyileştirilmesi gerekir. Uyku alanı konforu ne kadar kaliteli olursa bebeklerin gelişimleri de o denli sağlıklı olur. Bir günde 14-16 saate kadar uyuyabilen bebeklerin yattıkları alan ve bu alandaki materyaller uyku deneyiminin kalitesini belirler. Uyku eksperi Yataş Bedding, bebeklerin hak ettikleri hassas yumuşaklığı ve onların anatomik yapılarına uygun bebek yatağı modelleri ile onların sağlıklı gelişimlerine destek olur. Ebeveynlere pratik, bebeklere ise hijyenik deneyimler sunan Yataş Bedding, en iyi bebek yatağı seçeneklerini sizlerle buluştururken, huzurlu anların da anahtarını kullanıcılarına teslim eder. Bu noktada size bebeğiniz için en iyi yatağı seçmek kalır… Peki ya bebeğiniz için en doğrusu hangisi? İşte yatak seçerken dikkat etmeniz gereken hususlar…

1) Ölçülerin Doğru Olması Bebeğin Konforunu Sağlar

Hızla büyüyen bebeklerin, büyüme hızları baz alınarak ürün tercihi yapılmalıdır. Ufak bir yatak seçimi çok kısa süre sonra kullanılamayacak kadar küçük geleceği için yeni bir ürün ihtiyacı doğurur. Bu nedenden ötürü sürekli hareket halinde olan ve oldukça hızlı büyüyen bebekler düşünülerek büyük ebatlarda bebek yatağı tercih edilmelidir.

Beşik ile yatak arasında boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde bebek adına istenmeyen kazaların oluşmasına alan tanınabilir. Bunun önüne geçmek için beşiğin içine boşluk kalmayacak şekilde yerleşebilen bir bebek yatağı seçilmelidir.

2) Tasarımda Kullanılan Materyaller Cilt Sağlığına ve Bebek Vücuduna Dost Olmalı

Bağışıklık sistemi yeterince gelişemediğinden dolayı bebekler için kullanılan ürünlerin hassasiyetle tasarlanmış olması önem arz eder. Zararlı kimyasallar içermeyen bebek yatağı uyku kalitesini ve hayat standartlarını belirler. Doğal materyallerin kullanıldığı bebek yatağı modelleri herhangi bir alerjik reaksiyonun baş göstermesini engellerken bebeklerin kronik rahatsızlıklara yakalanmasını engeller. Genellikle pamuk olması önerilen yataklar narin ciltlerini her türlü olumsuzluğa karşı korurken çocuğunuza zararlı olabilecek bakteri oluşumunun önüne geçmekte de yardımcı olur.

3) Kullanılan Yapıştırıcı Bile Önem Taşıyor

Bebeğin rahatlığının sağlanmasıyla birlikte sağlığını da düşünen yataklar, üst düzey performans sergiler. Yatağın yapımında kullanılan malzemelerin bebeğin sağlığına zarar vermeyecek materyaller içermesine dikkat edilmesi gerekir. Zararlı kimyasalların bebeğin, hatta ebeveynlerin sağlığına pek çok zararı bulunur.

Doğal yün ve pamuk kullanılan yataklar çok daha ideal bir görüntü çizer. Doğal yapılarıyla ısı dengesini sağlayan ürünler, bakteri ve mantar gibi zararlı mikroorganizmaların üremesine izin vermez. Uzun süre kullanım sağlayan lateks, bebeklerin vücudunu destekleyen yapısı ve hava kanalları sayesinde kullanılması önerilen materyaller arasında yer alır.

Kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcıların, minik bebeğin kimyasallarla temas etmemesi adına kullanımı oldukça önem taşır. Yataş Mini bebek yataklarında insan ve çevre sağlığı için duyarlı Hotmelt yapıştırıcı kullanılmaktadır. Hotmelt yapıştırıcı solvent adı verilen zararlı uçucu bileşenler içermemektedir. Bebeğiniz için en sağlıklı ve en güvenli uyku ortamları Yataş Mini bebek yataklarında sizlere sunulmaktadır.

4) Doğru Kemik Gelişimi için Dengeli Yatak Sertliği

Bebeklerin 0-2 yaş aralığındayken henüz tamamlanmayan kemik gelişimlerine uygun donanımda bebek yatağı tercih edilmelidir. Yumuşak modeller bebeğin vücudunu tam olarak kavrayamazken yatak içine gömülmesine yol açar. Bu durum kemik gelişimlerini olumsuz etkiler. Aynı şekilde çok sert yapıda olan yataklar da tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerin de bedenlerinde ağrıya ve dolayısıyla gelişimde negatif etkiye yol açar. Sertlik derecesi dengeli olan yataklar konforlu deneyim için idealdir. Örneğin; ortopedik bebek yatağı, bebeklerin kas ve kemik gelişimleri baz alınarak tasarlanırken naif bedenlerini korumaya yönelik donanımlar içerir. Bilinçlerinin sağlıkla gelişmesi için kesintisiz uyku deneyimlerine ihtiyaç duyan bebekler adına ortopedik ürünler doğru seçenekler olarak ebeveynlerin karşısına çıkar.

3-6 yaş aralığındaki çocuklar içinse daha sert yatak şekli seçilmesi gerekmektedir. Yürümeye başlayıp hareketlenen bebekler uyku zamanında içine gömülmeyecekleri ancak onları yine rahatsız etmeyecek, ideal sertlikteki yatakta uyumalıdırlar. Yataş Bedding’in 3-6 yaş aralığındaki çocuklar için özel olarak tasarladığı modeller, basınç uygulamayacak bir yumuşaklığa sahiptir. Çocuğunuzun gelişimi için yaş aralığını dikkate alarak doğru yatak yüzeyini seçebilir, size sunulan fırsatları değerlendirebilirsiniz.

5) Nefes Alan Kumaşlar Bebek Sağlığına Dost

Hava sirkülasyonunun devamlı olarak sağlandığı bebek yatağı modelleri kesintisiz uyku deneyimi için uygun donanımlara sahiptir. Bebeklerin terlemesine ve nemin uzun süre kumaşta hapsolmasına izin vermeyen ürünler uyku keyfini ikiye katlar. Ayrıca çift taraflı kullanılabilen yataklar da ebeveynler açısından kullanım kolaylığı sağlar.

6) Kalitesi Kanıtlanmış Markalar Doğru Tercihleri Sunar

Konu bebek sağlığı olunca alınacak her üründe tescillenmiş markalara yönelmek bebekler için en doğru yapıları sunar. Onların gelişimlerine katkı sağlamak ve büyüme evrelerinde hem mutlu hem de sağlıklı olmaları açısından kalitesini kanıtlamış markalar tercih edilmelidir. Ergonomi standartlarına uygun üretimler yapan ve bebek anatomisi konusunda uzmanlarla ortak çalışmalar sonucu ürünlerini sunan Yataş Bedding, Alman LGA® Ergonomi Sertifikası’na sahip bebek yatakları ile alanında lider konumda bulunur. Siz de bebeğiniz için en doğru bebek yatağı seçimini yapmak istiyorsanız Yataş Bedding’i ziyaret edebilir, bebek yatak fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sevil Yılmaz

İçerik editörü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 5 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.

Share
Published by
Sevil Yılmaz

Recent Posts

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler mi?

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…

2 ay ago

Küçük Çocuklarda Güneş Kremi Kullanımının Önemi

Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…

8 ay ago

Bebeklere Chia Tohumu Verilir Mi?

Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…

9 ay ago

Hamilelikte Gaz Sancısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…

9 ay ago

Bebeklerde yastık kullanımı nasıl olmalı?

Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…

9 ay ago

Hamilelikte Nohut Yemek | Zararları? | Doğru Mu?

Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…

10 ay ago

This website uses cookies.