Bebeklerde parmak emmek oldukça sık görülen bir davranıştır. Bebeğinizin parmak emmesinden endişeleniyorsanız, korkmanıza gerek olacak bir durum olmadığını baştan belirtelim. Bebeklerin 5 yaşına gelene kadar parmak emmesinde bir sakınca yoktur. Eğer 5 yaşından sonra halen parmak emiyorsa parmak emme alışkanlığını durdurmasına yardım edebilirsin. Peki bebekler neden parmaklarını emer? Parmaklarını emmesini nasıl bırakabilirim? bu konulara değinelim.
Bebekler doğuştan emme refleksleriyle doğarlar , bu nedenle bebekler başparmağını veya parmaklarını ağzına sokup emer.
Parmak emme aynı zamanda bebekler ve küçük çocuklar için yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bebeğinizin kendini güvende ve rahat hissetmesine yardımcı olur, bu nedenle sakinleşmeye ihtiyacı olduğunda veya yatmadan önce parmaklarını emebilir. Bu yüzden çok fazla endişelenmeyin: Küçük çocuğunuzun parmağını emmesi tamamen normaldir.
Bebeklerde parmak emme çok erken başlar. Bazı bebekler anne karnındayken başparmaklarını ve parmaklarını emmeye başlar. Bazı yeni doğan bebekler doğar doğmaz parmaklarını emmeye başlarlar.
Bebeğiniz parmak emmeyi çok rahatlatıcı bulduğundan, kolayca alışkanlık haline getirebilir. Başparmak ve parmak emmenin yaygın bir alışkanlık olduğunu ve hemen hemen tüm bebeklerin alışkanlığı olduğunu hatırlamakta fayda var, bu nedenle bebeğiniz düzenli olarak parmağını emiyorsa endişelenmenize gerek yok.
Çoğu bebek, genellikle 6 veya 7 aylıkken veya 2 ila 4 yaşları arasında parmaklarını emmeyi bırakır. Çok nadir durumlarda çocuğunuz stresle baş edemiyorsa 8 yaşına kadar sürebilir.
Bebekler için parmak emme normal olsa da, yaklaşık 5 yaşından sonra parmak emme devam ederse endişe kaynağı olabilir. Bunun nedeni, kalıcı dişler çıkmaya başladığında, parmak emmenin ağzın şeklini ve dişlerin dizilişini etkileyebilmesidir.
Çocuğunuz yaklaşık 4 veya 5 yaşına geldiğinde, onu parmak emme alışkanlığından vazgeçirmenin zamanı gelmiş olabilir. Çocuğunuz, yürümeye başlayan çocuksa ve parmak emmesinin ağzının, diş etlerinin veya süt dişlerinin gelişimini nasıl etkileyeceğinden endişeleniyorsanız , kişisel rehberlik için küçük çocuğunuzun doktoruyla veya diş hekimi ile konuşun.
Bebeğinizin parmağını emmesi tamamen normaldir. Çocuğunuz 5 yaşına geldiğinde veya daha büyük olduğunda ve hala parmak emmeye devam ediyorsa, parmak emme alışkanlığını durdurması için çocuğunuza yardımcı olabilirsiniz.
Unutmayın, bu bir gecede olmayacak ve küçük çocuğunuza karşı sabırlı olmanız gerekecek.
Sürece başlarken çocuğunuzun psikolojik olarak rahat olduğundan emin olun. Parmağını emmek onu biraz rahatlatacağından, stres ve duygusal problemler onu parmak emme davranışını değiştirmeye karşı dirençli hale getirebilir.
Çocuğunuz için strese neden olan bir şey olduğunu biliyorsanız, parmak emme alışkanlığını kırmaya çalışmadan önce bununla ilgilenmeye çalışın. Örneğin, başka bir eve taşınıyorsanız veya yakında bir kardeşi olacaksa, işlerin oturmasını beklemek daha iyi olabilir.
Çocuğunuzun parmak emmeyi bırakmasına yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey:
Bebeklerin parmak emmesi doğuştan gelen bir içgüdüdür. Dolayısıyla 5 yaşına kadar herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Bebeklerde ve yenidoğan bebeklerde parmak emme alışkanlığı normal bir durumdur. Ancak 5 yaşından sonra ağız ve diş yapısını bozabileceğinden yardım almak sizin ve bebeğiniz için yararlı olacaktır.
Parmak emme, bebeğiniz için rahatlık sağlar ve yatıştırıcı olabilir, ancak belirli sağlık yararları yoktur.
5 yaş altı çocuklarda genellikle zararsızdır ancak daha büyük çocuklarda ağız ve kalıcı dişlerde sorunlara neden olabilir.
Bununla ilgili daha önce yaşanmış herhangi bir vaka bulunmamaktadır. Dolayısıyla direkt bebeğinizin kas yapısını engellemez.
Bebekler doğuştan emme refleksleriyle doğarlar, parmak emmeyi çok rahatlatıcı bulduğundan, kolayca alışkanlık haline getirebilir
Parmak emmenin zeka ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.
Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…
Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…
Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…
Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…
Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…
Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…
This website uses cookies.