Yüksek besin değeri ve %100 doğal olması sebebiyle bebeklere tahin vermek 8. Aydan itibaren oldukça faydalıdır. Bebekler bilindiği üzere en az ilk 6 ay boyunca anne sütü ile beslenir ve ilk gelişimlerini annelerinden aldıkları bu kaynak ile devam ettirirler. Ortalama altı aydan sonra ise ek gıdaya geçilerek bebeğin gelişimi hız kazandırılır. Tahinde bu evrede gelişime katkıda bulunacak önemli bir besin kaynağıdır.
Bebeğin fiziksel gelişimini destekleyen tahin, doğru zamanda belirli ölçülerde ve bebeğin bünyesinin kabul edebileceği şekilde verilmelidir. Sadece susamdan yapılan ve hiçbir katkı maddesinin bulunmadığı tahinin tadı da bebeklerin yemesi için keskin bir halde olabilir. Bu da akıllara bebeğe tahin nasıl verilir sorusunu getirir. Ortalama 8. aydan sonra bebeğe verilecek olan tahin, tek başına değil de içine onu tatlandıracak ve bebeğin kusmasını önleyecek besinlerle birlikte verilebilir.
8. Aydan itibaren bebeklere tahin, muz, yoğurt, cici bebe ve süt ile birlikte hazırlayacağınız bebek kahvaltısı yanında tahini kolayca pekmez ile tatlandırarak da bebeğinize verebilirsiniz.
Susam ciddi bir işleme maruz kalmadığı ve yüksek oranda işlenmediği için belirli proteinleri bünyesinde tutmaya devam eder. Bu da bağışıklığı güçlü olmayan bireylerde sindirim sorunları yaratıp alerjiler ortaya çıkarabilir.
Potasyum, kalsiyum ve magnezyum açısında zengin olan pekmez ile yine kalsiyum, B1, çinko, demir ve bağışıklığa yardımcı lifi bünyesinde bulunduran tahin bebekler için mükemmel bir ikili haline gelir. Aynı ölçüde tahin ve pekmezi karıştırarak doktorunuzun önerdiği ölçülerde bebeğinize bir kaşık yardımı ile bu besini verebilirsiniz. Eğer katı gıdalardan ekmek tüketilmeye başlanmışsa bebeğin daha kolay yemesi için minik bir ekmek ile de bu karışım bebeğe verilebilir.
Bebekler için besin seçiminde o besinin %100 doğal olarak tercih edilmesi önerilmektedir. Organik ürünlerin satıldığı noktalarda kolayca bulabileceğiniz tahinin içeriği, yapılma ortamı, raf ömrü ve saklanma şekli dahi son derece önemlidir. Daha önce belirttiğimiz gibi hiçbir katkı maddesi bulundurmayan tahinin tadı acı olmamalı, koku ve aroma açısından saf olmalıdır.
Bebeğiniz için seçeceğiniz tahini önceden denediğinizde ağzınızda buruk bir tat ya da tortu bırakmamalı bebeğin kolaya yiyebileceği şekilde pürüzsüz olmalıdır.
Bebekleri bu besin kaynağı ile ne zaman tanıştırmalı ya da bebeklere tahin ne zaman verilir diye düşünecek olursak bunun öncelikle doktor gözetiminde gerçekleştirileceği ve doktorunuzun gerekli alerji testlerini uyguladıktan sonra tahin kullanımına başlanması gerektiği unutulmamalıdır.
Ortalama olarak 6. Ayı geçip 8. Aydan itibaren bebeklerde tahin kullanılmaya başlanmaktadır. 1. Yaşından büyük bebeklerde ise bu miktar belirli ölçülerde arttırılarak devam etmektedir.
Bebekler için tahinin faydaları düşünüldüğünde oldukça zengin bir içeriğe sahip olduğu görülür. Bebekler tahin tüketimi ile birlikte tahinde bulunan vitaminleri aldıkları gibi şu durumlardaki gelişimleri de hız kazanacaktır;
Bebeklere tahin verme miktarı ne zaman verileceği kadar önemli bir kıstastır. 8 aydan büyük bebeklerde denemeye başlayan tahinde öncelikle bebeğin alerjik bir reaksiyon gösterip göstermediği gözetilmeli aksi bir durum olduğunda ise hızlıca doktora başvurulmalıdır. Herhangi olumsuz bir durum olmadığı takdirde ise 8. Ayını dolduran bebeklere 1 tatlı kaşığı verilecek olan tahin 2 yaşından sonra 2 tatlı kaşığına çıkarılabilir.
Bebeğe tahin pekmez ne kadar verilir sorusuna karşılık olarak tahinde olduğu gibi8 aydan büyük bebeklerde 1’e 1 ölçü ile yani bir tatlı kaşığı tahin ve yine bunu tatlandırmak amacıyla ekleyeceğiniz 1 tatlı kaşığı pekmezi bebeğinize verebilirsiniz. 1 yaşını geçen bebeklerde herhangi bir alerjik reaksiyon gözlenmediğin takdirde bu oranı 2 tatlı kaşığına çıkarabilir ve bebeğiniz yine pekmezle tüketmesini sağlayabilirsiniz.
Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…
Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…
Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…
Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…
Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…
Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…
This website uses cookies.