Biberon Temizliği önemlidir. Bebeklerinize yemek vermeden önce mutlaka biberonun hijyenine dikkat edilmesi gerekmektedir. Biberonu kullanmaya başladığınızdan beri mutlaka temiz olmalıdır. Bebeğiniz için hijyen hastalık için alınana bir önleme değil bebeğinizin hastalanmaması için yapmanız gereken bir şeydir. Biberonun emziğini iyi temizleyemezseniz bebeğinizde hastalıklara yol açabilir.
İçindekiler?
Bebek biberonlarını temizlemek neden önemlidir?
Bebeklerin olgunlaşmamış bağışıklık sistemleri vardır, bu nedenle bağışıklık sistemleri enfeksiyonla savaşacak kadar güçlü değildir. Sağlıklı kalmaları için onları korumanın önemli bir yolu, ilk etapta hastalanma şanslarını azaltmaktır. Bu yüzden bebeğinizin biberon veya diğer eşyalarını temizlemek hastalık riskini azaltacaktır.
Biberonlar Ne Zaman Temizlenmeli?
Biberonlar ve emzikler temiz görünse bile bebeğinize mikrop taşıyabilir, bu nedenle beslenme ekipmanınızı uygun şekilde temizlemeniz çok önemlidir. Peki Biberonlar Ne Zaman Temizlenmeli?
- Ödünç alınmış veya ikinci el biberonlar kullanıyorsanız. Bazen anneler çok zor durumda kaldıkları zaman arkadaşlarından biberon ödünç alır veya başka biri kullanılmış 2.el biberonlarını verir. Bu durumlarda, çocuğunuza biberonu ilk kez vermeden önce kullanılmış biberonları temizlemek önemlidir. Aynı şey, kendi evinizde kardeşlerden biri için kullanılmış biberonlar için de geçerlidir.
- Bebek hastaysa. Bebek hastayken hayatın ne kadar zor olduğunu en iyi siz bilirsiniz, bu yüzden yapmak isteyeceğiniz son şey, temiz olmayan biberonlar kullanarak onları yeniden hasta etme riskini almaktır.
- Bebek erken doğduysa veya sağlık sorunları varsa. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, bebek erken doğmuşsa veya bağışıklık sistemi zayıflamışsa biberon temizliği özellikle önemlidir.
- Temiz içme suyuna erişiminiz yoksa. Eviniz temiz içme suyu olan bir konumda değilse, kuyu suyu kullanıyorsanız veya başka bir ülkede seyahat ediyorsanız, bebek biberonlarını sık sık sterilize etmeniz gerekebilir; Zararlı mikropların birikmesini önlemek için günde bir kez veya hatta her kullanımdan sonra temizlemeniz iyi olacaktır.
Biberon Ne Sıklıkla Temizlenmeli?
Bebeğiniz sağlıklıysa ilk kullanımdan önce biberon temizliği yeterli olacaktır. Bu ilk sterilizasyon, üretim ve nakliye sırasında biberona bulaşan her türlü bakteri veya hastalığı ortadan kaldırır. Bebeğiniz erken doğmuşsa veya bağışıklık sistemi zayıflamışsa, biberonları ve biberon emziğini daha sık temizlemek, potansiyel olarak tehlikeli olabilecek mikropları azaltır.
Biberon Nasıl Temizlenir?
İlk kullanımdan önce biberonları ve emzikleri temizlemek söz konusu olduğunda, eski moda kaynatmadan elektrikli buharlı biberon sterilizatörlerine kadar pek çok seçenek vardır. Aynı tekniklerin bardaklar ve emzikler için de kullanılabileceğini unutmayın.
Biberonu kaynar su ile temizlemek
Bu biberon temizliği için herhangi özel ekipman gerekmez! Biberonları kaynar su kullanarak temizlemek için ihtiyacınız olan tek şey su ve bir tencere. Durun endişelenmeyin bu yöntemi kullanarak plastik biberonları temizlemeniz sorun değil.
- Büyük, temiz bir tencereyi biberonları kaplayacak kadar su ile doldurun.
- Yeni yıkanmış biberonları, alt kısımda hava kabarcığı olmadığından emin olarak, suya baş aşağı daldırın.
- Suyu kaynatmaya başlayın.
- Biberonları beş dakika kaynatın (sizin biberon markanızın kaynatma süresi değişebilir, bunun için kullanım klavuzuna bakabilirsiniz.).
- Suyun altını kapatın ve maşa kullanarak şişeleri çıkarın.
- Temiz, kuru bir bulaşık bezinin üzerine koyun ve kurumaya bırakın
Biberonu mikrodalga ile temizlemek
Biberonları sterilize etmek için süper kolay yaklaşım? Mikrodalganızın buhar gücünü kullanmak! Başka herhangi bir özel ekipman olmadan mikrodalgada biberonları nasıl sterilize edeceğiniz aşağıda açıkladık.
- Mikrodalga fırınınızın temiz olduğundan emin olun.
- Bebeğinizin biberonlarını yarısına kadar suyla doldurun .
- Mikrodalgaya koyun.
- Meme uçlarını, halkaları ve aksesuarları, üzerlerini kapatacak kadar derin suyla doldurulmuş bir cam kaseye yerleştirin.
- Mikrodalgayı bir buçuk dakika boyunca “yüksek” konumunda tutun.
- Mikrodalgadan çıkarmadan önce yeterince soğumasını bekleyin.
Elektrikli buhar sterilizatörü ile temizlemek
Tezgah üstü alanınız varsa, elektrikli buharlı sterilizatörü sizin için kolay bir çözüm olabilir.
- Şişelerinizi sterilizatöre yerleştirin.
- Cihazın talimatlarına göre su ekleyin.
- Başlata basın.
Bulaşık makinesi ile biberon temizliği
Eğer Biberon bulaşık makinesinde yıkanır mı? sorunusunuz cevabını arıyorsanız size iyi bir haberimiz var: Evet! Bulaşık makinenizin en sıcak su ayarını ve ısıtmalı kurutma döngüsünü kullanmaz biberonu etkili bir şekilde temizler.
- Tüm şişe parçalarını ayırın.
- Süt parçacıklarını temizlemek için şişeleri ve parçaları temiz suyla durulayın.
- Tüm küçük parçaları (halkalar, meme ucları dahil) bulaşık makinesinin altına düşmelerini önlemek için bulaşık makinesinde yıkanabilen bir sepete yerleştirin.
- Mümkünse, şişeleri sıcak suda ve ısıtmalı kurutma döngüsünde çalıştırın.
- Şişeleri ve parçaları bulaşık makinesinden çıkarın ve temiz bir bulaşık bezi üzerinde kurumaya bırakın.
Biberon temizliği yaparken nelere dikkat edilmeli?
Bebeğinizin biberonlarını temizleme süreci oldukça kolay ve basittir, bu nedenle bebeğinize herhangi bir zarar verme riski azdır. Yine de akılda tutulması gereken birkaç şey var.
- Buhar ile biberonu temizliyorsanız, kendinizi yakmamaya dikkat edin ve bunu yaparken bebeğinizi yanınızda tutmayın. Zararsız görünse de buhar, kaynar sudan çok daha sıcaktır.
- Çamaşır suyu solüsyonuyla biberonu temizlemek isterseniz, çamaşır suyunun biberonun üstünde ve içinde kalmadığından emin olun. Çamaşır suyu, yutulduğunda ölümcül olabilen güçlü bir kimyasaldır. Ve Annegram.com olarak biberonun çamaşır suyu ile temizlenmemesini öneriyoruz.
- Bebeğinizin biberonları BPA içeriyorsa, ısıtmasız bir temizleme yöntemi kullanmayı veya BPA içermeyen biberonlara geçmeyi düşünebilirsiniz. BPA içeren plastik ısıtıldığında, kimyasallar süte (3) sızabilir .
Biberon bulaşık makinesinde yıkanır mi?
Evet. Biberonunuzu bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Biberonun tüm parçalarını ayırarak ilgili bölmelere bırakarak yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yalnız biberonu bulaşık makinesine bırakmadan önce suyla durulamanızda ve çıkardıktan sonra suyla durulamanızda yarar var.