Categories: Çocuk

Çocuklarda Soğuk Algınlığı Belirtileri ve Tedavisi

Soğuk algınlığı yüzlerce farklı ve zararlı virüsten bulaşan bir üst solunum yolu enfeksiyonudur. İlaç tedavisi uygulanmaktadır ancak kullanılan bu ilaçlar hemen etkisini göstermeyebilir. Kullanılan ilaçlar vücudun mikroplarla savaşmasını sağlamaktadır.

Çocuklarda Soğuk Algınlığı Belirtileri

Baş ağrısı, burun tıkanıklığı, öksürük, ateş, gözlerde kızarıklık bütün bunların hepsi bu hastalığın bir belirtisidir. Bu hastalık genellikle hava yoluyla insanlardan birbirlerine bulaşmaktadır.

Çocuklarda Soğuk Algınlığına İyi Gelen Yollar

Evde iki üç gün yatarak istirahat etmek bu hastalığa iyi gelmektedir. Vücut eğer dinlenirse o virüslerle başa çıkabilecek enerjiyi toplamakta ve de hastalığın daha kısa ve daha hafif bir şekilde geçirilmesini sağlamaktadır. Çorba burunda mukus üretimini azaltarak hastalığın daha kısa sürede geçirilmesini sağlamaktadır. Özellikle tavuk çorbası bu hastalığa iyi gelmektedir. Bal ile birlikte tüketilen bitki çayları da burun tıkanıklığına çok iyi gelmektedir. Buhar banyosu da burunda bulunan mukusu azaltmaya yardımcı olmaktadır. Bu hastalıkta dikkat etmemiz gerekenlerden en önemlileri de yediğimiz içtiğimiz yiyecek ve içeceklerdir. Bu hastalıkta c vitamini içeren besinlerin tüketilmesi iyi gelmektedir, bunlar kivi çilek portakal mandalina acı biber brokoli karnabahar gibi meyve ve sebzelerdir.

Çocuklarda Soğuk Algınlığını Önlemek

Bu hastalığa yakalanmış kişilereler çok yakın temas kurmamak gerekmektedir, bağışıklık sistemini korumak adına c vitamini yüksek besinler tüketilmelidir. Yaşanılan yer temiz tutulmalıdır. Öksürürken ve hapşururken mendil kullanımına dikkat edilmelidir, dışarıdan geldikten sonra eller mutlaka blok sabunla yıkanmalıdır çünkü bu hastalık genellikle temas veya hava yoluyla insanlardan birbirlerine geçmektedir. Yüze ağza burnaz dokunmaktan kaçınılmalıdır, en başta ise bu hastalığa yakınabilme olasılığımız olan sonbahar ve kış mevsimlerinde kalın ve üşümeyecek şekilde giyinirsek hiçbir çileyi çekme mecburiyetimiz kalmaz. Ayrıca bu hastalığa iyi gelen aşılarda bulunmaktadır, evde kendi yöntemlerimizle hastalığı geçiremezsek en yakında bulunan bir uzmana başvurup ilaç tedavisine başlamalıyız.

Çocuklarda Grip Ve Soğuk Algınlığı

Grip ve soğuk algınlığına genellikle kış aylarında rastlarız. Havaların soğumasıyla birlikte insan vücudu fizyolojik olarak bundan etkilenir ve Grip olur. Büyük yaştakiler için gribi atlatmak çocuklara göre daha kolaydır. Çünkü büyüklerin bağışıklık sistemleri gelişmiş ve bünyeleri sağlamdır. Fakat çocuklar için aynı şeyi söyleyemeyiz. Çünkü henüz vücutları gelişim aşamasındadır ve bağışıklık sistemi sağlam değildir.

Çocuklarda Grip ve Soğuk Algınlığı

Çocukların vücut gelişimleri tam tamamlanamadığı için kış aylarında hasta olma riskleri daha fazladır. Bunun yanında hastalığı atlatma evreleri de uzun sürer. Bunların iki sebebi vardır. Birincisi, henüz bağışıklık sisteminin zayıf olması ve bu hastalığa karşı kendini koruyamaması, ikincisi ise yaş itibariyle çocukların henüz gelişimini tamamlamamış olmasıdır.

Tabi ki Grip sadece kış aylarında olmaz. Bunun dışında yaz aylarında görülür. Aşırı terleme sonucu soğuk su içme ya da terlemenin üzerine rüzgara maruz kalma bu hastalığın başlıca sebepleridir. Çocuklarda Grip hastalığı oldukça etkili olur. Kendisiyle beraber başka hastalıkları da getirir. Ateşlenme, mide bulantısı gibi belirtilerin çocuk vücuduna yayılması daha kolaydır. Bu durumda olan bir çocuk derhal doktora götürülüp tedavi ettirilmelidir. Aksi takdirde hastalık istenmeyen sonuçlara varabilir. Geçmesi de hiç kolay olmaz.

Çocuğun gribe yakalanmaması için kış aylarında özenli giyinmesi ve mutlaka Grip aşısı olması gerekir. Hava soğuk diye de aşırı derecede elbise giyimi olmamalıdır. Çünkü üst üste giyilen elbiseler vücudu terletecek ve soğuk havanın da etkisiyle hastalığın ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Yaz aylarında ise çocuğun çok koşup aşırı terlemesine engel olunmalıdır. Çünkü vücut terledikçe su ihtiyacı artıracak ve hararet oluşturacaktır. Bu hararet de çocuğu soğuk içmeye ya da rüzgarlı bir ortamda bulunmaya yönlendirecektir. Dolayısıyla hastalık yine vücuda girerek çocuğu tehdit altına alacaktır.

[yasr_overall_rating null size=”–“]
Sevil Yılmaz

İçerik editörü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 5 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.

Share
Published by
Sevil Yılmaz

Recent Posts

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler mi?

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…

4 ay ago

Küçük Çocuklarda Güneş Kremi Kullanımının Önemi

Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…

10 ay ago

Bebeklere Chia Tohumu Verilir Mi?

Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…

11 ay ago

Hamilelikte Gaz Sancısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…

11 ay ago

Bebeklerde yastık kullanımı nasıl olmalı?

Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…

11 ay ago

Hamilelikte Nohut Yemek | Zararları? | Doğru Mu?

Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…

12 ay ago

This website uses cookies.