Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur?

Düşükte gelen parçalar kanama nedeniyle oluşan bir parça olması nedeniyle pıhtı şeklinde oluşmaktadır. Düşük, hamile anne adaylarının bebeklerini ilk 24 haftalık süre öncesinde kaybetmeleridir. Düşüğün birçok nedeni vardır. Bebeklerin yeteri kadar tutunamaması ve büyüme için rahmin uygun olmaması gibi nedenleri bebeklerin erken dönemlerde düşük tehlikesi yaşamalarına ve kayıplarına neden olmaktadır. Hamileliğin sonlanması olarak da adlandırılır.

Düşükten Sonra Kalan Parça Nasıl Düşer?

Düşükte gelen parçalar nasıl olur sorusu günümüzde düşük sorunu yaşayan anne adayları tarafından ve çevreleri tarafından merak edilen soruların başında bulunmaktadır. Düşükte parça gelmesi gerekir. Düşük sırasında sadece kanamanın olması ve parça gelmeme durumu anne adaylarının kürtaj olmalarına neden olmaktadır. Parçaların anne karnından kürtajla alımı yapılmaktadır. Düşükler 20 hafta ve öncesinde gerçekleşmektedir.

Düşmesi düşükten gelen parçalar nasıl olur sorusu cevaplarından biri şekilsiz bir parça düşmesi hamilelik dönemlerinin ilk haftalarında yaşanmaktadır. Dünya üzerinde birçok kadın bu sorunu yaşamaktadır. Hamileliklerin erken sonlanmaları ve düşük sayısının birden fazla olma durumu yaygın olarak görülür. Şekli olmayan bir parça düşmesi düşüğün başladığını göstermektedir.

Düşükte gelen parçalar bebeklerin yaşamlarının sonlandığını göstermektedir. Vajinadan kan ile birlikte parça gelmesi hamileliğin erken dönemde sonlanması olarak da bilinmektedir. Özellikle vajinadan bir parça gelmesi ve parçada şeklin olmaması durumunda zaman kaybetmeden bir kadın doğum doktoruna muayene olunmalıdır. Düşüklerin birçok nedeni vardır. En yaygın olarak görülen nedenlerinden biri de kromozom uyuşmama sorunudur. 23set kromozom bulunur. Bir kromozomun dahi düzgün bir işlev içinde olmaması hamileliklerin 24 haftadan önce sonlanmalarına neden olmaktadır.

Düşükten Nasıl Parça Düşer?

Et parçası düşükte gelen parçalar nasıl olur sorusunun en yaygın cevaplarından biri şekli olmayan et parçalarının düşmesidir. Anne adaylarının karşılaştığı en yaygın durumlardan biridir. Düşüklerin nedenleri arasında sigara alkol kullanımı, polikistik over sendromu, yetersiz serviks ve hormonlarda yaşanan dengesizlik durumları görülmektedir. Düşük sırasında kanama olmaması durumları da görülmektedir. Kan gelimi olmadan da hamilelikler düşükle sonuçlanabilir. Vajinadan kan gelmemesi ancak su fışkırması durumu düşük yapıldığını göstermektedir.

Düşükte gelen parça genel olarak et parçasıdır. Küçük parçalar halinde düşük sırasında vajinadan gelir. Yoğun kanamaya da sebep olmaktadır. Düşük yapılması durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Düşükler bazı durumlarda tedavi sırasında da devam eder. Tedavi yöntemleri arasında kendine bırakma yöntemi ve izleme yöntemi bulunur.

Düşüğün gerçekleşmeye devam etmesi durumunda kendiliğinden kürtaj olmadan düşük yapılması 2 hafta sürebilmektedir. Bazı durumlarda süre 3 haftaya çıkmaktadır. Anne adayı sürekli kontrol ve gözetim altında tutularak düşük sonuçlanması beklenir. Tıbbi destek ve tedavi yöntemleri de kullanılan uygulamalardır. Anne karnında plesantanın ve parçaların dışarı atılımının başarısız olması durumunda ilaç verilerek plesantanın düşmesi sağlanır. Düşük ilaçları ağızdan ve vajinadan da alınmaktadır.

Haftalık Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur?

Düşükte gelen et parçası düşük tehlikesinin oluşması durumunda küçük parçalar halinde gelmektedir. Kanama sonrasında parça düşmesi yaşanıyorsa düşük oluşması durumu söz konusudur. Günümüzde hemen her kadının hamilelik süreçleri düşükle sonuçlanmaktadır. Birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Düzensiz beslenme, hormonlarda düzensizlik, ilaç kullanımı ve radyasyona yakalanma durumları hamileliklerin düşükle sonuçlanmalarına neden olmaktadır.

Düşükte et parçası görülmesi normaldir. Et parçaları ardından plesantanın kendiliğinden belirli bir zaman düşmesi de gerçekleşir. Düşüğün başlaması ve ancak sağlıklı olarak ilerlememesi durumunda cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulmaktadır. Yapılan araştırmalara göre her 7 hamilelikten bir tanesi düşükle sonuçlanmaktadır. Tüp bebek tedavisi denenmesi durumunda düşük olma olasılığı 20 kat fazladır.

Erken dönemler içerisinde düşük tehlikesinin anlaşılması için tetkik ve muayene olunması gerekir. Bebeğin anne karnında kalp atışlarının aniden durması sorunu da düşük nedenleri arasındadır. Anne karnında kalbi duran bebeklerin cerrahi müdahale ile zaman kaybetmeden hemen alınması gerekir. Anneyi zehirleme ve öldürme oranı yüksektir.

Haftalık bebek düşükte gelen parçalar nasıl olur sorusunun cevapları düşük tehlikesi yaşanması durumunda araştırılan konular ve sorular olmaktadır. Et parçası olarak vajinadan düşüş gerçekleşir. Herhangi bir şekli olmadan parça gelmesi durumu hamileliğin düşükle sonuçlanacağını göstermektedir. Düşükler günlük aktiviteleri yapmaları sırasında oluşmamaktadır. Hareket halinde olunması ve yolculuk yapılması düşüğe neden olmamaktadır. Düşükler genel olarak anne karnında embriyodaki sorunlar nedeniyle oluşmaktadır. Problemli olarak gelişen embriyonun anne karnında atılımına düşük denilmektedir. Yaygın görülen bir durumdur.

Hamilelik öncesinde anne adayların gerekli tüm muayenelerini eksiksiz olarak yapmaları büyük önem taşımaktadır. Hamileliğin ilk 3 ile 4 aylık süresi içinde düşük tehlikesi olmaktadır. Sürekli yatmak ve hareket etmeme durumu bebek gelişimi ve hamilelik için tehlikelidir. Hareket ve günlük egzersiz mutlaka yapılması gerekir. Hamilelik sonrasında düşük yaşanması cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyabilmektedir. Anne adaylarının hamileliklerinin düşükle sonuçlanması ve rahim içinde parça kalması durumunda kürtaj yöntemi ile kalan parçalarda alınmaktadır. Yeniden çocuk sahibi olunmasına engel bir durum değildir.

Düşükle sonuçlanan hamileliklerde görülen yaygın durumlardan biri de rahim ağzında açılma meydana gelmesidir. Her düşük sırasında kanama oluşumu söz konusu olmamaktadır. Bazı nadir durumlarda sadece su gelmesi görülür. İlk 24 hafta öncesinde vajinadan aşırı su gelmesi düşüğün başladığını göstermektedir. Düşükten korunmak için alkol ve sigara tüketimi yapılmamalıdır. Zararlı olan tüm alışkanlıklardan uzaklaşılması sağlıklı bir hamilelik için önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslenme, egzersiz yapma ve düzenli muayene erken dönemlerde düşük sorununun yaşanmaması için gereklidir.

Sevil Yılmaz

İçerik editörü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 5 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.

Share
Published by
Sevil Yılmaz

Recent Posts

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler mi?

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…

4 ay ago

Küçük Çocuklarda Güneş Kremi Kullanımının Önemi

Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…

10 ay ago

Bebeklere Chia Tohumu Verilir Mi?

Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…

11 ay ago

Hamilelikte Gaz Sancısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…

11 ay ago

Bebeklerde yastık kullanımı nasıl olmalı?

Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…

11 ay ago

Hamilelikte Nohut Yemek | Zararları? | Doğru Mu?

Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…

12 ay ago

This website uses cookies.