Buğday çimi hamilelik esnasında vücudunuzun ihtiyaç duyacağı birçok besini size sunabilecek bir besin kaynağıdır. Bu besinin tüketilmesinin çeşitli faydaları bulunmaktadır. Ancak bu besinin gereğinden fazla tüketilmemesi ve doktor kontrolünde tüketilmesi gerekmektedir.
İçindekiler?
Hamilelikte Buğday Çiminin Faydaları:
- Vitamin ve Mineral Takviyesi
Buğday çimi vücudunuz için gerekli olan potasyum, C vitamini, demir, kalsiyum, B2 vitamini ve magnezyum açısından zengin bir besin kaynağıdır. Burada belirtilen tüm besin değerlerinin ceninin sağlıklı büyümesi için gerekli olduğunu unutulmamalıdır.
- Hemoglobin Artışı
Buğday çimi vücudunuzdaki hemoglobinin artış oranını yükseltir. Hamilelik esnasında vücudunuzda hemoglobin açısından azalmalar yaşanabileceği için anemi olabilirsiniz. Bu tür bir sorunla mücadele etmek istemiyorsanız günlük bir bardak buğday çimi içmeyi düşünebilirsiniz.
- Vücut Zehrini Etkisizleştirmesi
Buğday çimi içerisinde yer alan antioksidan değerleri vücudunuzun radikal faaliyetler uzak kalmasını ve istenmeyen hücre hasarlarından uzak durmasını sağlayabilir. Vücut zehrinin etkisizleştirilmesi beyaz çimin faydaları arasında yer almaktadır.
- Sindirim Problemlerini Gidermesi
Hamilelik esnasında sık sık sindirim problemleri yaşayabilirsiniz. Bu sindirim problemleri arasında ishal, kabızlık ve şişkinlik gibi sorunlar yer almaktadır. Buğday çimi tüketmek bu problemlerden kısa süre içerisinde kurtulmanızı sağlayabilir. Buğday çimi kolonların temizlenmesini sağladığı için sindirim açısından çok daha rahat etmenize yardımcı olabilmektedir.
Bknz: Hamilelikte Ananas Yenir mi?
- Yaraları Hızlıca İyileştirmesi
Buğday çim tüketmek kesiklerin ve yaraların hızlıca iyileşmesine yardımcı olur. Enfeksiyondan olabildiğince uzak durmanız gereken bu dönemde yaraların ve kesiklerin hızlıca iyileştirilmesi gerekmektedir. Buğday çimi bu konuda size yardımcı olabilecektir.
- Antimikrobiyal Özellikler
Yapılan araştırmalar buğday çim suyunun güçlü antimikrobiyal sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Midenizde yer alan ciddi mikropların ortadan kaldırılması için buğday çimi suyu tüketmeyi düşünebilirsiniz.
Bknz: Hamilelikte Semizotu Yenir mi?
- Kan Dolaşımını Düzenlemesi
Buğday çimi kanda yer alan oksijenin yükselmesini sağlayarak kan dolaşımını düzenleyebilmektedir. Buğday çimi suyunun ve takviyesinin yanında buğday çimi özünü yüzünüzü temizlemek için kullanabilirsiniz.
- Radyasyonla Mücadele
Buğday çimi içerisinde yer alan bileşenler sayesinde radyasyonun zararlı etkilerinden korunmanızı sağlayabilecektir. Bu her ne kadar özel koşullarda kullanılabilecek bir durum olsa bile gerek duyduğunuzda radyasyonla mücadele için buğday çimi suyu tüketmeyi düşünebilirsiniz.
Bknz: Hamilelikte Basketbol Oynanır Mı?
- Deriyi Temizlemesi
Hamilelik esnasında deriniz soluk olabilir ve derinizin artık eskisi kadar canlı olmadığını hissedebilirsiniz. Buğday çiminin gençleştirme niteliği sayesinde derinizi temizleyebilir ve istenmeyen ölü deri hücrelerini kolayca ortadan kaldırabilirsiniz.
Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır?
Merhaba, buğday çimi suyu evde kolayca yapılabilir. Buğday çimi suyu için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Öncelikle, bir kaseye 1 su bardağı buğday çimi ekleyin ve yeterince su ilave edin. Buğday çimini su ile birlikte iyice karıştırın.
- Karışımı bir gece boyunca bekletin. Bu süre zarfında buğday çimi suda haşlanacak ve besin değerleri daha iyi emilebilecektir.
- Ertesi sabah, haşlanmış buğday çimini sudan geçirin ve süzgeç yardımıyla bir kaba dökün.
- Kaba dökülen buğday çimini suyunu bir blender yardımıyla iyice çırpın. Bu işlem sonucunda buğday çimi suyu elde edilecektir.
- Buğday çimi suyunu içebilmek için, buğday çimi suyunu buzdolabında soğutun ve istediğiniz zamanda tüketebilirsiniz. Buğday çimi suyunu karıştırmak için bir kaşık kullanabilirsiniz.
Buğday çimi suyunu yaparken, çiminin kalitesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Kaliteli bir buğday çiminin kullanılması, buğday çimi suyunun daha iyi bir tat ve lezzet sağlayacağı gibi daha fazla besin değerine sahip olacağı anlamına da gelir. Buğday çimi suyunu yaparken, suyun yeterince süzülmesine ve blender yardımıyla iyice çırpılmasına da dikkat etmelisiniz.