Hamilelikte Hindistan cevizi yenir mi, sorusuna cevap olarak çoğu uzman Hindistan cevizi tüketiminin hamilelik döneminde pek çok faydası olması dolayısıyla olumlu olarak yanıt veriyor. Hindistan cevizinin hamilelik döneminde bilinen en büyük faydası mide bulantılarının önüne geçmesi olarak gözüküyor. Bu durumun yanı sıra, Hindistan cevizi yağı da hamilelik döneminde birçok alanda faydalarından yararlanılan bir besin olarak görülüyor.
İçindekiler?
Hamilelikte Hindistan Cevizi Yenebilir Mi?
Hamilelik döneminde anne adaylarının kafalarında Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi yağı tüketimi ile ilgili bazı soru işaretleri oluşabiliyor. Oluşan bu soru işaretlerinin ise, Hindistan cevizinin faydaları araştırıldıktan sonra yok olduğu gözlemleniyor. Hindistan cevizinin süt, yağ, meyve ve su formları bulunmakta olup, tüm formlarının anne adayı üzerinde olumlu etkilere sebep olduğu bilinmektedir. Bu sebeple uzmanlar tarafından hamilelikte Hindistan cevizi tüketimi önerilmektedir.
Hamilelikte Hindistan cevizi tüketiminin, anne sütünü arttırmak, mide bulantılarını gidermek, kan dolaşımını hızlandırmak gibi pek çok fayda sağladığı görülmektedir. Kalori bakımından diğer meyvelerle kıyaslandığında daha fazla kalori bulundurması ile tüketiminin belirli miktarlarda yapılması önerilmektedir. Uzmanların önerdiği miktarda tüketilen Hindistan cevizi, anne adayı ve anne karnındaki bebek için oldukça faydalıdır. Aynı zamanda şeker içeriğinin diğer meyvelere oranla daha az olması da şeker problemi yaşayan anne adaylarının da bu meyveyi tüketebilmelerini sağlamaktadır.
Hamilelikte Hindistan Cevizi Yemenin Faydaları Nedir?
Hamilelikte Hindistan cevizi yemenin faydaları, pek çok alana yayılmış bir biçimde gözlemlenmektedir. Bu faydalar arasında ise ilk sıralarda anne sütünü arttırdığı yer almaktadır. Saf Hindistan cevizi yağı tüketimi, anne sütünü önemli ölçüde arttırmaktadır. Hindistan cevizinin kendisinin tüketilmesi ile ilgili anne sütünü arttırdığına dair bir bilgi bulunmamakla birlikte, çoğu uzman bu yolla da süt üretiminin arttığını dile getirmektedir. Hindistan cevizi yağında bulunan lorik ve kaprik asitler emzirme döneminde bebeğin bağışıklığını arttırmada etkililerdir.
Hamilelikte Hindistan cevizi tüketmenin bir diğer faydası, kan dolaşımının iyileştirilmesidir. Hamilelik döneminde kan hacminin neredeyse iki katına katlandığı görülmektedir. Bu durum sonucunda ise anne adayının el ve ayaklarında şişlikler oluşabilmektedir. Hindistan cevizi tüketimi bu anlamda kan dolaşımını iyileştirmektedir.
Hindistan cevizinin hamilelikte tüketimi sonucunda, anne adaylarında sıklıkla görülebilen kabızlık probleminin de giderildiği görülmektedir. Lif bakımından zengin bir besin içeriğine sahip olan Hindistan cevizi, hamilelikte oluşan kabızlık sorununun giderilmesine yardımcı olmaktadır.
Hindistan cevizi suyunda bulunan potasyum, kalsiyum, fosfor ve sodyum, bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir. Aynı zamanda Hindistan cevizi suyunun sıfır kolesterol içermesi sebebiyle iyi kolesterolü desteklediği ve kötü kolesterolün azalmasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Hindistan cevizinin yararları arasında besin içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve gebelikte oluşabilecek olan sağlık problemlerine karşı bir bariyer kurduğu da yer almaktadır.
Hindistan cevizi ile ilgili anne adaylarının sormuş olduğu, “Hamilelikte Hindistan cevizi yağı yenir mi?” sorusuna cevap olarak ise, Hindistan cevizi yağında da anne adayları için yararlı pek çok madde bulunduğu ve belirli miktarda yenmesinin bir problem oluşturmayacağı verilmektedir. Hindistan cevizi yağı, birçok yağdan faydalı olması sebebi ile hamilelik döneminde yenmesi tercih edilebilmektedir.
Hamilelikte Hindistan Cevizi Yemenin Zararları Nedir?
Hamilelikte Hindistan cevizini dengeli miktarda tüketmenin bilinen herhangi bir zarara yol açtığı görülmemektedir. Fakat bazı kişilerde Hindistan cevizine karşı alerjik bir reaksiyon gözlemlenebilir. Bu durumda tüketilmesi hemen bırakılmalı ve mutlaka bir uzmana danışmalıdır. Hamilelik döneminde Hindistan cevizinin ve Hindistan cevizi yağının aşırı derecede kullanılması durumunda ise, bağırsaklardaki zararlı bakterilerin ölümü ile birlikte ishale neden olması gibi bazı olumsuzluklar görülebilmektedir. Bu sebeple hamilelikte Hindistan cevizi yemek konusunda aşırıya kaçmamak gerekmektedir.
Bir diğer yazımız olan Hamilelikte Dut Yenir Mi? yazımıza da göz atabilirsiniz.
Hindistan Cevizi Besin Değeri Nedir, Ne Kadar Tüketilmelidir?
Hindistan cevizi besin değeri bakımından oldukça zengin bir meyvedir. 100 gram Hindistan cevizi içerisinde 4,78 gram karbonhidrat, 9 gram lif, 3,9 gram protein, 36,5 gram yağ bulunduğu bilinmektedir. Aynı zamanda yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve demir de içermektedir. Hindistan cevizi içerisinde bulunan yüksek yağ oranı dolayısıyla, hamileyken Hindistan cevizi yağı yenir mi şeklinde sorular ortaya çıkmaktadır. Bu anlamda belli miktarlarda Hindistan cevizi yağının hamilelik döneminde tüketilmesinde bir sakınca olmadığı bilinmektedir. Hindistan cevizi yağının tüketiminin ne kadar olması gerektiği de kişiden kişiye değişebilmekte olup, bu konuda beslenme uzmanlarına danışmak gerekebilmektedir.