Hamilelikte kereviz yemek sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek isteyen anne adaylarının merak konusudur. Çeşitli vitamin ve zengin mineraller içeren kereviz, yaprağı yeşil olan sebze türleri arasındadır. Sapında ve kökünde ayrı vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Kereviz aşırıya kaçılmaması şartıyla gebelerin öğünlerine eklemesi gereken bir sebzedir. Pek çok faydası bulunan kerevizi aşırı yemek sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Yeteri derecede yendiği zaman hamileler için büyük bir vitamin deposu görevi görmektedir.
Hamilelikte kerevizin faydaları kerevizin kökü ve yapraklarının yenmesine göre değişmektedir. Kerevizin kökünde; a, b ve c vitaminleri, fiber, potasyum, magnezyum, demir, fosfor, çinko, kalsiyum, manganez ve demir bulunmaktadır. Kerevizin yeşil yapraklarına ise; a, b, c, e vitaminleri, demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve beta karoten bulunmaktadır. Hamilelikte kereviz tüketimi uzman hekime danışarak, aşırıya kaçmamak koşuluyla yenmelidir. Pek çok vitaminin edinilmesine katkı sağlamaktadır. Hamilelerin kereviz yemesinin yararları şunlardır;
Hamilelikte kereviz yenmesi doktor tavsiyesine ve anneni gebelik sürecine göre değişim göstermektedir. Sebze tüketimini bazı doktorlar bebeğe zarar vermesi riskiyle yasaklamaktadır. Sebzeler kan akışına neden olduğu için kanama riski yaratabilmektedir. Bu yüzden uzman tavsiyesi olmadan yenmesi sakıncalıdır. Hamilelikte kereviz kaçıncı ayda yenmeli konusunda ise uzman hekimler görüş ayrılığına düşmektedir. Bazı hekimler ilk aylarda kesinlikle yasaklarken bazı hekimler ise sadece 7.aydan itibaren yenmesinin zararlı olabileceği görüşündedirler. Hamilelik sürecinde kerevizin genellikle şu sıralama ile yenmesi tavsiye edilmektedir.
Bunlar ilgini çekebilir?
Hamilelik zorlu bir süreç olduğu için beslenmeye çok dikkat edilmelidir. Kahvaltı- ara öğün- öğlen yemeği- ara öğün- akşam yemeği- ara öğün şeklinde yemek programı hazırlanmalıdır. Her öğün arasında en az 2 saat bulunması sağlık açısından yararlıdır. Sebzeler mutlaka çok iyi yıkanmalıdır. Kerevizin temizliği için 20 dakika limonlu suda bekletmek faydalı olmaktadır. Kerevizi temizlediği gibi kokusunu da alıp daha beyaz hale getirmektedir. Kereviz gibi toprak sebzelerinin, doktor gözetiminde, ara öğünlerde tüketilmesi önerilmektedir. Kerevizi salatalarda, yemeklerde yemenin yanı sıra sapının suyunu çıkartıp da tüketilebilir. Kereviz suyu kereviz hamilelikte nelere iyi gelir sorusunu merak eden anne adaylarına da yol gösterici niteliktedir. Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlayarak, vücudu temizlemektedir.
Şu ana kadar yapılmış araştırmalarda, kereviz sapı suyunun hamilelik sırasında zararlı olduğuna dair bir bulgu bulunmamaktadır. Ancak, hamile kadınlara genellikle taze suların çoğunun pastörize edilmediği ve bu nedenle güvenli olmadığı söylenir. Hamilelikte kereviz sapı suyu içmenin faydalarıyla ilgili kesin araştırmalar olmasa da, kereviz sapının genel sağlık yararları bilinmektedir. Kereviz sapı, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin bir kaynaktır. Bu içecek, özellikle ödemleri azaltma ve sindirimi iyileştirme konularında yardımcı olabilecek idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Sonuç olarak, hamilelikte kereviz sapı suyu içmenin güvenli olduğuna dair kesin kanıtlar olmasa da, bu içeceği tüketmeyi düşünüyorsanız doktorunuzdan onay alıp tüketebilirsiniz.
Kereviz zengin bir vitamin kaynağıdır. Gebelikte anneye yararı çok fazladır. Bu da anne adaylarına hamilelikte kereviz bebeğe etki eder mi sorusunu sordurtmaktadır. Hamilelik sürecinde tüketilen her şey bebeğin sağlığını etkilemektedir. Ayrıca anne sütünü de etkilediği için doğumdan sonra da bebeği dolaylı olarak etkilemektedir. Hamilelikte kerevizin bebeğe faydaları ancak ölçülü doğru tüketimle sağlanabilmektedir. Fazla tüketimi bebeğin sağlığını kötü etkilemektedir ve erken doğuma sebep olmaktadır. Kerevizin doğumdan sonra bebeklerdeki faydaları şöyle sıralanabilir;
Evet, genellikle hamilelik sırasında kereviz tüketmek güvenlidir. Kereviz, düşük kalorili olması ve vitamin, mineral ve lif açısından zengin içeriği ile hamilelikte sağlıklı bir sebze seçeneğidir. Ancak her zaman taze ve iyice yıkanmış kereviz tüketmeye özen göstermek önemlidir.
Evet, kereviz suyu içmek genellikle güvenlidir; ancak hamilelik döneminde herhangi bir besin takviyesi veya içecek tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız. Eğer evde hazırlanıyorsa, kerevizin iyice yıkanmış olduğundan ve pastörize edilmemiş olduğundan emin olmalısınız.
Kereviz, hamile kadınlar için bazı sağlık yararları sunabilir. İçeriğindeki vitaminler, mineraller ve lif, hamilelik döneminde vücudu destekleyebilir. Ayrıca, kerevizin idrar söktürücü özellikleri, ödemleri azaltmaya yardımcı olabilir.
Hamilelikte kereviz tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri, sebzeyi iyice yıkayarak tüketmektir. Ayrıca, evde hazırlanan içeceklerin pastörize edilmemiş olabileceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle, satın alınan ürünleri seçerken pastörize edilip edilmediğini kontrol etmek önemlidir. Her durumda, hamilelik sürecinde beslenme değişiklikleri yapmadan önce doktorunuzdan onay almanız önerilir.
Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…
Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…
Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…
Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…
Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…
Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…
This website uses cookies.