Hamilelikte Kestane Yenir Mi?

Hamilelikte kestane anne adayına fiziksel ve ruhsal olarak et çok fayda sunmaktadır. Bebeğin gelişimsel sürecini de destekleyen doğal bir yiyecektir.

Hamilelikte Kestane Yenir mi?

Hamilelikte kestane yemek çeşitli mineral ve vitamin dengesi sunan bir yapısı olduğu için fayda sağlayacaktır. Bu dönemde orantısal olarak tüketim miktarı dengelendiğinde herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Hamilelik döneminde yiyeceklere karşı aşırı bir hassasiyet gelişir. Bu da yiyecekleri tüketirken mide bulantısı sorunu ile karşılaşmasına sebep olur. Kestane tüketimi bu bulantıların azaltılmasında, hafifletilmesinde fayda sağlayacaktır. Hamilelik sürecinin doğal akışı içerisinde vücudun su toplaması ve ödem oluşması durumu yaşanabilir. Bu düzensiz beslenmeden dolayı da kaynaklanabilir. Kestane bu ödem oluşumunu engelleyecektir.

Hamilelikte Kestane Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte kestanenin faydaları doğal bir enerji kaynağı olarak kabul edilir. Kestane içerisinde bulunan doğal özler hamilelik döneminde oluşan ağrının hafifletilmesini sağlar. Gün içerisinde kaybedilen enerjinin tekrar kazanılması yönünden zengin vitaminler içerir.

  • Kilo aldırıcı bir etkisinin bulunmadığı için hamilelik sonrasında oluşacak kiloların bir sebebi değildir.
  • Özellikle tansiyon rahatsızlığı bulunan annelerin rahatlıkla tüketilebileceği, vücudun doğal olarak buna yönelik bir direnç oluşturduğu gözlemlenmiştir.
  • Pek çok vitamin ve mineral barındıran yiyeceklerin aksine kestane içerisinde bulundurduğu riboflavin sayesinde özellikle ağız çevresinde oluşan yaralara karşı büyük bir fayda sunar.
  • Kemik sağlığının korunmasında ve dirençsizleşen kemik yapısının güçlenmesinde içerdiği C vitamini sayesinde yardımcı olur.
  • Hamilelik döneminde oluşan ağrılar bazen dayanılmaz hale gelebilir. Hareketsizlikten kaynaklanabilecek ağrı ve şişme durumuna karşı kestane tüketimi büyük bir rahatlık sunar.
  • Düzenli kestane tüketiminden kaynaklı olarak besleyici yönüyle anne karnındaki bebeğin iyi bir bağışıklık gelişimini sağlayacaktır.

Hamilelikte Kestane Yemenin Zararları?

hamilelikte kestane yemenin zararları

Hamilelikte kestane zararları yararlarından daha fazla değildir. Düzenli tüketildiğinde vücuda zarar verici bir yönü bulunmamaktadır ancak farkında olmadan fazla tüketiminden kaynaklı olarak kilo alımına sebep olan bir yiyecektir. Özellikle hamilelik dönemi sonrasında alınan kiloların büyük bir çoğunluğu düzensizce tüketilen kestaneden kaynaklanabilir. Bu süreçte vücutta çok fazla su ve ödem birikmesi yaşanır. Fazla kestane tüketilmesi bu şişkinliğin daha da artmasına sebep olacaktır.

Hamilelikte kestane şekeri tüketimi C vitamini yönüyle zengin olduğu için gün içerisinde kaybedilen enerji ve aşırı yorgunluk hissi rahatlıkla atılabilecektir. Doğru şekilde ve doğru miktarda tüketilmeyen kestanenin yan etkileri de bulunur. Bu süreçte herhangi bir ilaç kullanan ve kronik bir hastalığı bulunan gebelerin muhakkak ki doktora danışılmasından sonra tüketimini sağlamaları gerekir. Özellikle bir düşük riski bulunma durumu söz konusuysa yenecek olanı gıdaların miktarı ve düzenlemesi doktor kontrolünde yapılmalıdır.

Hamilelikte Kestane Balı Yenir mi?

hamilelikte kestane balı yemek

Hamilelikte kestane balı yemek belirli bir yan etkisi bulunmamaktadır. Üst solunum yolu hastalıklarında ve kış mevsiminde bağışıklığı arttırmak için kullanılır. Solunum yolu hastalıkları, öksürük tedavisi ve astım hastalıklarında doğal olarak kullanılan şifa acılardandır. Tüketim miktarı da dengelendiğinde herhangi bir şekilde bir zararı bulunmamaktadır. Ancak önemli olan konu şu ki kestane balı tüketirken eğer vücut alerjik bir reaksiyona maruz kalmışsa özellikle polen alerjisi bulunuyorsa uzak durulması gerekir. Farkında olmadan bilinçsiz tüketilen kestane balı sonrasında şeker hastalığı bulunan kişileri yan etkisi olabilir.

Hamilelikte kestane mantarı D ve B vitamini yönünden zengin olduğu için tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Ancak kestane mantarı tüketilirken alınan yerini güvenilir olduğundan herhangi bir şekilde bebeği zararlı bir etkene maruz bırakacak bir zehrinin bulunup bulunmadığına dikkat edilmelidir.

Bunlar ilgini çekebilir?

Hamilelikte Kestane Aşermek

Hamilelikte Kestane Aşermek

Hamilelikte kestane aşermek doğal bir durumdur. Süreçte fayda sağlayan yiyeceklerdendir. Özellikle kış aylarında kendini göstermeye başlayan kestane için belirgin bir zarardan söz edilemez. Hamilelik döneminde tüketilen kestane taze olarak tüketildiğinde faydaları daha çok belirmektedir. Su içerisinde haşlayarak, fırında pişirilerek veya bir tavada yaklaşık 15-20 dakikada hazır olacaktır. Haşlanarak tüketilen kestane için daha doğru bir yeme şekli olduğu kabul edilir. Hamilelik dönemi boyunca annenin ve bebeğin kendisini iyi hissetmesini sağlayan yiyeceklerdendir. Oluşan aşırı yorgunluk ve kırgınlık hissine karşıda iyi bir enerji kaynağı olarak kabul edilir. Özellikle gebelik döneminde yaşanan vücuttaki şişkinlik, bacak ve sırt ağrılarına iyi gelmektedir.

Hamilelikte at kestanesi yağı belirgin bir şekilde faydaları göz önünde bulunuyor olsa da hamilelik döneminde tüketilmesi doğru kabul edilmemektedir. İleri seviyede anne adayının sağlıklı bir şekilde çocuğu doğurabilmesi ve emzire bilmesi için belirli bir süreden sonra tüketim yapılması önerilir. Böbreklerde rahatsızlıklara sebep olabilecek olan At kestanesi yağı bilinçsiz tüketildiğinde zararlı sonuçlar doğurabilir. Kanı sulandıran bir yapısı olduğu için kullanılan ilaçlarla beraber tüketirken doktora danışmadan uygulama yapılmamalıdır.

Sevil Yılmaz

İçerik editörü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 5 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.

Share
Published by
Sevil Yılmaz

Recent Posts

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler mi?

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…

4 ay ago

Küçük Çocuklarda Güneş Kremi Kullanımının Önemi

Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…

10 ay ago

Bebeklere Chia Tohumu Verilir Mi?

Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…

11 ay ago

Hamilelikte Gaz Sancısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…

11 ay ago

Bebeklerde yastık kullanımı nasıl olmalı?

Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…

12 ay ago

Hamilelikte Nohut Yemek | Zararları? | Doğru Mu?

Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…

12 ay ago

This website uses cookies.