Hamilelikte Kokoreç Yenir Mi?

Hamilelik sürecinde anne adayının kendi sağlığını koruması gerektiğini zaten hepimiz biliyoruz. Anne adayı kendi sağlığının dışında aynı zamanda bebeğin sağlığını korumak için de yediği besinlere dikkat etmesi gerekir. Hamilelikte bildiğiniz gibi pek çok kişi farklı yiyecek türünü yemek isteyebilir. Hal böyle olunca da bazı ürünlerin tüketimine dikkat etmek gerekir. Hamile kalmadan önce ya da gebelik döneminde doktorunuz tarafından size önerilen testleri eksiksiz bir şekilde yaptırmanız gerekir. Bu testler sonucu vücudumuzda bazı virüsler karşı koruyuculuk yoksa dikkatli davranılması gerekir. Peki, Hamilelikte Kokoreç Yenir Mi?

Hamilelikte Kokoreç Yemek Güvenli Mi?

Hamilelikte Kokoreç Yemek Güvenli Mi? sorusunun cevabını baştan verelim Hamilelikte Kokoreç yemek güvenli değildir. Kokoreç, koyunun ince bağırsağından yapılan ve kalın bir sos içinde pişirilmiş bir yemektir. Kokoreç gibi yemeklerde salmonella veya listeria gibi zararlı mikroorganizmalar olabilir. Üstelik bağırsaktan hazırlandığı için hijyen koşullarını sağlayıp sağlamadığını bilemezsiniz. Ayrıca, kokoreç için kullanılan yağların sağlıklı olup olmadığı da önemlidir. Hamilelikte yüksek miktarda doymuş yağ tüketimi yüksek kolesterol seviyeleri veya obezite gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Hamilelikte Kokoreç Yemek Yararlı Mı?

Kokoreç, sakatat ürünleri arasında yer aldığından dolayı hamilelik döneminde çok tüketilmesi önerilmemektedir. Bildiğiniz üzere sakatat ürünleri A vitamini bakımından zengin ürünler arasında yer aldığı için hamilelik döneminde eğer çok tüketilirse toksik etkilere yol açıp bebeğe zarar verebilir. Fazla tüketildiği zaman anne adayının ve bebeğin bazı risklerle karşılaşmasına neden olabilir. Yani eğer Hamilelikte Kokoreç Yararlı Mı? Diye soruyorsanız hemen cevaplayalım. Hamilelikte kokoreç yemek yararlı olmadığı gibi bebeğe doğum esnasında zarar verdiği için zararlı bile diyebiliriz. Her ne kadar temiz olduğundan emin olursak olalım gebelik döneminde sakatat türlerini tüketmememiz kendi sağlığımız açısından daha iyi olacaktır.

Bknz: Hamilelikte İşkembe Çorbası İçilir Mi?

Hamilelikte Kokoreç Yemek Zararlı Mı?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Hamilelikte Kokoreç tüketmek faydalı bir besin değildir. Peki, Hamilelikte Kokoreç Zararlı Mı? Her ne kadar A Vitamini açısından yüksek değerlere sahip olsa da anne adayında kolesterol yükselmesinden tutun da diğer sağlık sorunlarına da yol açacaktır. Özellikle doğum esnasında kusurlu doğuma neden olacağından dolayı Hamilelikte Kokoreç Zararlı bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bknz: Hamilelikte Ciğer Yenir Mi?

Hamilelikte Kokoreç Düşüğe Neden Olur Mu?

Kokoreç ürünleri anne adayının kolesterolünün normalden yüksek olmasına ve bundan dolayı da sağlık problemleri yaşanmasına neden olabilir. Bebek açısından etkisine bakacak olursak da; A vitamini açısından zengin olan kokoreç, anne adayının vücudunda bulunan toksinleri artıracağı için tüketilmesi pek önerilmez. A vitaminsiz nasıl olacak? Yine hasta olmaz mıyım? Diye sorabilirsiniz. Biz size A vitamini tüketmeyin demiyoruz. Elbette tüketin. Lakin bu A vitaminini sakatatlardan değil de meyve ve sebze yoluyla almaya çalıştığınızda daha sağlıklı beslenmiş olacaksınız. Hamilelikte Ciğer Yenir Mi? Derseniz eğer; Ciğer de bir sakatat ürünü olduğu için onunda tüketilmesi doktorlar tarafından pek tavsiye edilmemektedir.

Hamilelikte Kokoreç Ne Kadar Yenmeli?

Doktor tarafından önerilmeyen ve sizin canınızın çektiği besinler varsa onların tüketimi için yine doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Örneğin canınız kokoreç çekti. Aklınıza gelen ilk soru Hamilelikte Kokoreç Ne Kadar Yenmeli? Olacaktır. Hamilelikte kokoreç tüketimi pek önerilmemektedir. Lakin canınız çektiyse hamile olarak yemezseniz aklınız onda kalabilir. Bundan dolayı maksimum ayda 1 kez kokoreç tüketebilirsiniz. Fakat doktorunuz tarafından yapılan testlerde sakatat ürünlerine alerjiniz olduğu ortaya çıktıysa doktorunuza danışmadan kesinlikle tüketimini yapmamalısınız.

BONUS: Hamilelikte Sakatat Tüketimi Nasıl Olmalı?

Sakatat, hayvanların iç organlarının, özellikle karaciğer, böbrek ve dil gibi organların iç yüzeylerinden elde edilen yiyeceklerdir. Sakatat, kaliteli protein, demir, B12 vitamini ve diğer besin maddeleri içerir ancak hamilelikte sakatat tüketiminin sınırlı olması önerilir çünkü sakatatlar zararlı maddeler içerebilir.

Özellikle, hamilelikte karaciğer tüketiminde dikkatli olmak gerekir çünkü karaciğer, vücutta depolanan vitamin A ve diğer maddelerin yüksek seviyelerini içerebilir. Aşırı vitamin A alımı, fetüs için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Ayrıca, hamilelikte sakatat tüketiminde dikkatli olmak gerekir çünkü sakatatlar zararlı mikroorganizmalar içerebilir. Bu mikroorganizmalar, hamilelikte anne ve fetüs için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Bu konuda daha detaylı bilgi almak için lütfen aşağıdaki yorum bölümüne aklınıza takılanları yazınız, uzmanlarımız cevaplasın!

Sevil Yılmaz

İçerik editörü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 5 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.

Share
Published by
Sevil Yılmaz

Recent Posts

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler mi?

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…

2 ay ago

Küçük Çocuklarda Güneş Kremi Kullanımının Önemi

Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…

9 ay ago

Bebeklere Chia Tohumu Verilir Mi?

Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…

9 ay ago

Hamilelikte Gaz Sancısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…

9 ay ago

Bebeklerde yastık kullanımı nasıl olmalı?

Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…

10 ay ago

Hamilelikte Nohut Yemek | Zararları? | Doğru Mu?

Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…

10 ay ago

This website uses cookies.