Hamilelikte lokum tüketimi konusunda son derece dikkatli olunması gerekmektedir. Lokum yüksek oranda şeker içeren bir besindir. Aşırı tüketimi bebek ve anne sağlığına zarar vermektedir. Lokum içerisindeki şeker oranı ile diyabet hastalıklarının oluşmasına neden olmaktadır. Hamilelikte sağlıklı besinlerin tüketimi önemlidir. Boş bir kalori olarak görülen şekerleme ürünlerinin tüketiminden kaçınmak gerekir. Kilo alımına neden olabilecek şeker bazlı bir besindir. Lokumun faydaları ve zararları vardır. Yüksek kalorili ürünlerden biri olan şekerleme ürünlerinden hamilelik boyunca olabildiğince uzak durulması gerekmektedir.
İçindekiler?
Hamilelikte Lokum Yemenin Bir Faydası Var mı?
Hamilelikte lokumun faydaları çok sık araştırılan bir konu olmaktadır. Hamilelik döneminde kadınların aşerdiği ürünlerden bir tanesi de şekerleme ürünleri arasında yer alan lokumlardır. Lokumların çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Ancak çok fazla tüketimi yüksek oranda bir yağ alımına neden olmaktadır. Faydaları arasında ise enerji sağlaması açısından küçük porsiyon şeklinde tüketimi yapılabilir. Kişiyi dinç tutmaya yardımcı olmaktadır.
Lokum gibi şekerli ürünler vücut içerisinden hızlı bir şekilde atılmaktadır. Ancak gereğinden fazla ve sürekli olarak lokum tüketimi yapmak vücuda zarar vermektedir. Lokum böbrek hastalıklarına da iyi gelmektedir. Doktorlar tarafından hamilelikte böbrek sorun yaşayan anne adaylarına tavsiye edilmektedir. Lokum çeşitleri arasında vanilya içerikli ve kakaolu olan lokumların atıkları vücut dışarısın atma özellikleri vardır. Hamilelikte doktora danışarak günde belirli sayılarda lokum yenilebilir. Doktorların tavsiyesi ve önerisi olmadan hamilelerin lokum tüketimi yapmaması gerekmektedir.
Hamilelikte Tüketilen Lokumun Zararları Nelerdir?
Hamileler lokum yiyebilir mi sorusu en çok sorulan sorulardan biridir. Tatlı ve lokum aşeren anne adaylarının fazla miktarda tüketim yapmaması gereken şekerlemelerden bir tanesidir. Lokum yararı olduğu kadar zararı da mevcuttur. Kilo alımını destekleyen bir üründür. Yüksek oranda kalori alımında etkilidir. Sindirim sisteminin çalışmasını etkilemektedir. Çok miktarda yenildiği zaman birçok farklı hastalıklara neden olabilmektedir. İçeriğinde bulunan yüksek orandaki şeker ile hamile kadınların diyabet sorunu yaşamalarına neden olabilmektedir.
Lokumun birçok çeşidi ile karşılamak mümkündür. Hamilelikte gül lokumu tüketimi yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken hususların başında anne adayların bebeklerin sağlıkları açısından çok az miktarda tüketmeleri gerekmektedir. Çok miktarda asal tüketimi yapılmamalıdır. Belirli sayılarda ve az ölçülerde lokum tüketimi hamilelikte anne ve bebek sağlığına olumlu etki yapabilmektedir. Aşırıya kaçma durumunda anne ve bebeklerin sağlıklarını olumsuz olarak etkilemektedir. Lokumun yapım aşaması, tazeliği ve güvenilirliği de tüketimi için önemlidir. Lokum sağlıklı ortamlarda üretilmediği zamanlarda içerisine konulan katkı maddeleri sağlığı ciddi oranda etkileyecektir.
Hamilelik Döneminde Tüketilmesi Gereken Lokum Miktarı
Hamilelikte lokum yemek sağlığı olumlu olarak da etkilemektedir. Mide sorunlarının bir nebze hafiflemesinde lokum tüketimi ve sayısı önemlidir. Az miktarda belirli aralıklarla tüketilen lokumlar enerji verecektir. Zihnin açık olmasını sağlayacaktır. Aşırı tüketiminde ise şeker hastalığına, kalp hastalığına ve mide hastalıklarına neden olmaktadır. Günlük birkaç adet lokum tüketimi anne adayları için zararlı değildir. Lokumların boyutları büyük olduğu zaman miktar sayısı daha az tutulmalıdır. Günlük bir iki tane lokum yemek de hamilelerin dikkatlerini toplamalarında ve yorgunluklarının azalmasında etkili olacaktır. Hamilelik döneminde tüketilen lokumların güvenilir ve sağlık açısından uygun ortamlarda yapılmış olmasına dikkat edilmelidir. Uygun fiyatlı lokumları içerisinde çok sayıda katkı maddesi bulunmaktadır. Hamilelikte şekerleme ürünlerinin tüketiminde en az miktarda tüketimi yapılmalıdır. Bayat lokum asla yenilmemelidir. Şekerleme ürünleri hızlı bozulan ürünlerdir. Bu nedenle hamilelik zamanında lokum aşerildiği zaman taze, temiz ,sağlıklı ve güvenilir ortamlardan alınan lokumlardan az miktarda yenilmesi sağlığa olumsuz etki yapmamaktadır.
Bunlar ilgini çekebilir?
- Hamilelikte Leblebi Yenir mi?
- Hamilelikte Lahana Yenir mi?
- Hamilelikte Kestane Yenir Mi?
- Hamilelikte İncir Yenir mi?
- Hamilelikte Hurma Yenir mi?
Hamilelikte Lokum Tüketiminin Etkileri
Hamilelikte lokum tüketilmesi çok fazla önerilmeyen ancak az miktarda tüketimi konusunda hem fikir olunan üründür. Ülkemizde her kesim tarafından lokum yenilmektedir. Sevilen ürünlerin bir tanesi olan lokumların kendi içinde olumlu ve olumsuz yanları da bulunmaktadır. Olumlu yanları arasında hamilelik dönemlerinde doktor kontrolünde tüketildiği zaman böbrek sorunlarını en aza indirmektedir. Mide hazmını kolaylaştırmakta ve enerji ihtiyacının karşılanmasını sağlamaktadır.
Hamilelikte lokum aşermek çok fazla karşılaşılan ve aşerilen şekerleme ürünleridir. Açık şekilde satılan lokumların yenilmemesi gerekmektedir. Açık ürünlerin bayatlama hızı daha yüksektir. Hamilelik döneminde lokum tüketimi yapılırken kapalı ortamlardan alınması gerekmektedir. Lokum yaraların ve belirli hastalıkların iyileşmesinde de geçmiş dönemlerde tüketilen ve kullanılan bir besin olmuştur. Kalori oranı yüksek olan ürünler arasında yer alan lokumun anne ve bebeklerin sağlıkları açısından fazla tüketiminde tehlikeleri vardır. Bebeklerin ileriki yaşlarda diyabet hastalıkları yaşamasına ve kilolu doğmasına neden olabilmektedir. Lokum tüketimi konusunda hamilelerin kendi doktorlarında tavsiye almaları gerekmektedir. Doktor tarafın anne adaylarına yenilmesi önerilmeyen ürünlerin tüketiminden kaçınmak gerekir.