Hamilelikte Mısır Yenir Mi?

Hamilelikte mısır yenilmesi gereken bir besin türüdür. Folik asit açısından çok zengin bir besindir. Hamilelikte sağlıklı bebek gelişimlerinde etkilidir. Hamile kadınlarda dikkat edilmesi gereken konuların başında folik asit dengesinin sağlanması sorunu gelmektedir. Folik asit eksikliği yaşayan hamilelik dönemlerinde doğan çocuklar kilolu olmaktadır. Bebeklerin kilolu doğmalarına neden olan sağlık sorunlarını oluşturmaktadır. Mısır haşlama, közleme ve patlatılarak da yenilmelidir. Hamilelik dönemleri içerisinde mısır tüketimine dikkat edilmelidir.

Hamilelikte mısır ekmeği tüketiminde dikkat edilmelidir. Çok fazla ve büyük porsiyonlar halinde mısır ekmeği tüketimi yapılmamalıdır. Doğal olarak yapılan ekmek türleri arasında sağlıklı bir ekmek çeşidi olarak bilinmektedir. Hamilelerin belirli dönemler arasında tüketmelerinde bir sakınca yoktur. Mısır, protein açısından çok zengin bir besindir. İçerisinde bulunan yüksek lif oranı ile vücut direncini artırmaktadır.

Hamilelikte Mısır Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Hamilelik zamanlarında tüketilecek mısır çeşitli şekillerde kullanılarak yenilmektedir. Mısır gevreği, patlamış mısır, mısır ekmeği ve unu şeklinde de farklı şekillerde de tüketimi yapılmaktadır. Hamilelikte mısır gevreği yenir mi sorusunun tek bir cevabı vardır. Sağlıklı ve lif açısından sağlıklı olan mısır gevrekleri tercih edilerek tüketilebilir. Günde yenilecek bir mısır gevreği oranı 1 kase ile ölçülendirilmelidir.

Hamilelikte mısır unu tüketimi konusunda da dikkat edilmelidir. Mısır sağlıklı bir besindir. İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmadan çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Mısır unu şeklinde yemeklerde ve ekmek halinde de tüketilmektedir. Hamilelik süresi boyunca her gün yenilmemesi gerekir. Mısır unu şeklinde haftada belirli aralıklarla tüketilmesi sağlık açısından da fayda sağlayacaktır. Zengin bir mineral ve protein kaynağı olan mısır farklı çeşitlerde hamilelik sürelerinde kullanımı yapılabilir. Mısır unu ile yapılan ürünlerin oranları ve boyutları küçük ve orta boyutlu olmalıdır. Çok büyük dilim kesimleri ve porsiyonları tercih edilmemelidir.

Hamilelikte Süt Mısır Yenir mi?

Hamilelik sürecinde dışarıda bardakta satılan süt mısırların tüketilmesini pek önermiyoruz. Bunun en başlı sebepleri arasında mısırın geçtiği aşamaları bilmememiz ve GDO’lu olma ihtimali. Bunun haricinde evde kendi yaptığınız süt mısırını çok fazla tüketmemek kaydıyla yiyebilirsiniz.

Hamilelik Dönemlerinde Mısır Tüketiminin Faydaları

Hamilelikte mısır yemenin faydaları arasında tümör oluşumuna karşı bir kalkan görevi görme maddesi yer almaktadır. Göğüs kanseri riskinin azaltılmasında da düzenli oranlarda mısır tüketimi fayda sağlamaktadır. Hamilelikte kadınların kanser hastalıklarına yakalanmalarını engellemektedir. Süt mısırı olarak adlandırılan mısırlar B12 açısından oldukça zengindir. Hamilelik dönemlerinde oluşan anemi riskini ortadan kaldırmaktadır. Hastalıklara karşı direnç kazanılmasını sağlamaktadır.

Hamilelikte mısır patlaması yemek önerilmektedir. Ufak porsiyonlar halinde çok yağlı ve tuzlu olmamasına dikkat edilerek yenilmelidir. Patlamış mısır içerisinde bulunan lifler sayesinde hamile kadınların kabızlık sorunlarının çözümünde tercih edilen bir besindir. Hamilelikte patlamış mısır tüketimi bebeğe ve anneye yarar sağlamaktadır. Mısır çok zengin bir protein kaynağıdır. İçerisinde çok büyük oranlarda fotokimyasallar bulunur. Mısır A vitamini açısından en zengin besinler arasında yerini almaktadır. Beta karoten oranı yüksektir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve sağlıklı cilt oluşumunda da etkili olmaktadır. Bir süt mısırı içerisinde yükse oranda folat vardır.

Hamilelikte Mısır Tüketiminin Kuralları ve Etkileri

Hamilelikte mısır yemek bebeklerde tiamin gelişiminde katkıda bulunmaktadır. Tiamin bebeklerin belleklerinin güçlenmesine beyin fonksiyonlarının gelişmesinde yardımcı olmaktadır. Kas yıpranmalarına ve hastalıklara karşı düzenli tüketiminde bebeklerin uzun yıllar boyunca bu tür hastalıklardan korunmasını sağlamaktadır.

Hamilelikte süt mısır 1 porsiyonunda ve adetinde lif oranı çok yüksektir. Gözlerin korunmasında ve bebeklerin anne karnında göz yapılarının geliştirilmesinde etkilidir. Hamilelikte belirli oranlarda mısır tüketimi vücut yapısının düzgün çalışmasında ve bağışıklık sisteminin dengelenmesinde etkisini göstermektedir. Mısır iyi bir karbonhidrat ürünü olarak bilinmektedir. Hamile kadınların tüketmesi gereken besinler arasında yerini almaktadır. Anne karnında bebeklerin doğuştan gelebilecek sakat kalma ve hastalıklı doğma risklerini de en aza indirmektedir. Kas dejenerasyonun engellenerek sağlıklı bir vücut gelişiminin oluşmasında yararlı bir besindir.

Bunlar ilgini çekebilir?

Hamilelikte Mısır Püskülü Çayı İçmenin Etkisi

Hamilelikte mısır püskülü çayı içilir mi son dönemlerde hamile kadınların sık araştırdıkları konular arasındadır. Mısırın vücuda birçok olumlu katkısı vardır. Ancak fazla tüketimi insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Hamilelik dönemlerinde mısırın püsküllerinden oluşan çayı içmek için öncelikli risklerden kurtulmak için doktora başvurmak gerekmektedir. Mısır püskülleri yüksek potasyum oranına sahiptir. Hamile kadınların kullanmaması gereken bir çaydır. Düşük ve kan basıncının hızlanmasına neden olmaktadır. Birçok yararı bulunan mısır püskülü gebelik dönemlerinde uzak durulması gereken bir içecektir.

Hamilelikte mısır yenir mi sorusunun en yaygın cevaplarından bir tanesi birçok vitamin ve protein açısından zengin olan mısır yenilebilir. Tüketim oranları azaltılarak yenilmelidir. Anne karnında bebeklerin görüş özelliklerinin iyileştirilmesinde mısır yenilmesi tercih edilmektedir. Her türlü kanser riskinin azaltılmasında etkilidir. Kolesterol açısından faydalı bir besin türüdür. Hamilelik dönemlerinde sinir sistemlerinin düzenlenmesinde yararlı besinlerden bir tanesidir. Mısır mineral, vitamin, karbonhidrat, lif kaynağı, beta karoten, magnezyum açısından son derece zengin ve hamilelikte tüketilmesi önerilen besindir.

Sevil Yılmaz

İçerik editörü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 5 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.

Share
Published by
Sevil Yılmaz

Recent Posts

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler mi?

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…

2 ay ago

Küçük Çocuklarda Güneş Kremi Kullanımının Önemi

Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…

8 ay ago

Bebeklere Chia Tohumu Verilir Mi?

Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…

9 ay ago

Hamilelikte Gaz Sancısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…

9 ay ago

Bebeklerde yastık kullanımı nasıl olmalı?

Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…

10 ay ago

Hamilelikte Nohut Yemek | Zararları? | Doğru Mu?

Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…

10 ay ago

This website uses cookies.