Nar, insan vücuduna pek çok faydası olan sağlıklı bir meyvedir. Nardan elde edilen nar suyu, içimi kolay ve faydalı özellikleri olan bir içecektir. Hamilelikte nar suyu içmek, anne ve bebek sağlığına olumlu katkı sağlar. Ancak bahsedilen nar suyu doğal narlardan yapılan taze ve sıkılmış olandır. Hazır paketli ve yoğun katkı maddesi içeren meyve suları ile karıştırılmamalıdır.
Bazı meyveler kanı sulandırdığı için veya kontrolsüz şeker alımına sebep olduğundan, hamilelik döneminde önerilmez. Bunun yanı sıra bazı meyvelerin de kontrollü şekilde veya çok az miktarda tüketilmesi gerekir. Narın hamile sağlığına bir çok faydası olduğunu söylemek mümkündür. Doğal koşullarda yetiştirilen ve mevsiminde toplanan narlar, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri sağlar. Gebelikte nar suyu içmek, birçok diyetisyen ve doktor tarafından önerilmiştir.
Hamilelerin nar ve nar suyu tüketiminde dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Doğal şekilde ve katkısız olarak yetişen narlar tercih edilmelidir. Aşırıya kaçmadan, yeterli miktarda tüketmek gerekir. Nar suyu hazırlandıktan sonra, şekerle karıştırmak kesinlikle önerilmez. Özellikle şeker problemi yaşayan gebeler, tamamen katkısız ve şekersiz nar suyu tüketmelidir.
Meyveler büyük küçük fark etmeksizin, her yaş grubunun tüketmesi gereken besinlerdir. Özellikle hamilelik döneminde, vücut extra besinlere ihtiyaç duyar. Bu süreçte meyve ve sebze tüketimine dikkat edilmesi, doğru beslenme aşamalarından biridir. Birçok meyve gibi, hamilelikte nar suyunun faydaları da oldukça fazladır. Nar suyunun, gebelere sağladığı bazı faydaları sıralayabiliriz;
Bazı meyvelerin, hamilelik sürecinde kontrollü şekilde tüketilmesi gerekir. Nar her ne kadar vücuda faydalı bir besin olsa da, özellikle hamilelik sürecinde dozunda ve yeteri kadar tüketilmelidir. Hamilelikte nar suyunun zararı, ancak fazla tüketildiğinde olabilir.
Doğru miktarda tüketim için, bir uzmandan görüş alınması en doğrusudur. Ancak normal dışı bir durum olmadıkça, her gün bardak nar suyunun vücut için yeterli olduğu söylenir. Hamileler aksi bir durum olmadıkça, her gün 1 bardak taze sıkılmış nar suyu içebilir.
Bebekler, yeni doğan evresinden 6. aya kadar sadece anne sütü veya muadilleri ile beslenir. Her bebekte süreç aynı olmasa da, genelde 6. aydan sonra yavaş yavaş ek gıdaya geçiş yapılır. Ek gıdanın ilk dönemlerinde, besinler tadımlık şekilde az miktarda verilir.
Her insan da olduğu gibi, her bebeğin bünyesi birbirinden farklıdır. Bazı gıdalar bebeklerde alerjik reaksiyona sebep olabilir. Nar alerjik etkisi yüksek olan bir besin değildir. Ancak bebeklere nar suyu içirmek için, yeterli büyüme döneminde olması gerekir.
Her bebeğin gelişimi farklı olduğundan, nar suyu içirmek için kesin bir zaman yoktur. Ancak yaygın uzman görüşleri, 8 -10 ay civarında tadımlık olarak nar suyu verilebileceğini gösterir. Nar taneli bir meyve olduğundan, direkt olarak bebeğe verilmesi yutulmasını zor hale getirir. Bu sebeple küçük aylıklı bebeklerde, nar suyu verilerek meyveye alıştırmak daha doğrudur.
Bunlar ilgini çekebilir?
Bazı toplumlarda, bilimsel alt yapısı bulunmayan yaygın inanışlar vardır. Bu inanışlar toplumun her kesiminde ve yaşamın her evresinde ortaya atılır. Hamilelikte içilen nar suyunun bebeğe leke yapması gibi bir inanış, ülkemizde oldukça yaygındır. Ancak bu durum, bilimsel olarak kanıtlanmış değildir.
Hamilelikte içilen nar suyunun, ne anneye ne de bebeğe bir zararı olduğu söylenemez. Vücutta leke oluşumu cilt problemlerinin veya alerjik reaksiyonun belirtisi olabilir. Nar suyu tüketildikten sonra oluşan cilt lekeleri, nar alerjisinin bir belirtisi olabilir. Bu ihtimal dışında tıp kaynaklarında, hamilelerin nar suyu içtiğinde bebeğe leke yaptığına dair hiçbir kanıt yoktur.
Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…
Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…
Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…
Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…
Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…
Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…
This website uses cookies.