Hamilelikte Safran Yenir mi?

Bazı kültürlerde hamilelikte safran tüketimi yer almaktadır. Bu kültür bebeğe çok daha iyi bir cilt vermesi gibi durumlar için devam ettirilmektedir. Bazı kadınlar hamilelik dönemlerinde süt ya da başka yiyeceklerle karıştırarak tüketmektedirler. Hamilelik dönemlerinde safran tüketimi en çok Hint kültüründe yer alıyor. Hintli kadınlar hamilelik dönemlerinde safran tükettiklerinde bebeklerine yarar sağladıklarını düşünmektedirler.

Hamile kadınlar safran tüketiminin gerçekten bir faydasının olup olmadığını merak etmektedirler. Gebelik sürecinde safran tüketildiğinde bebeğe herhangi bir şekilde yarar sağlayıp sağlamadığı merak edilmektedir.

Safran dünyanın en pahalı baharatlarından biri olma özelliğine sahiptir. Az miktarda safran tüketimi hamilelik dönemlerinde güvenli olarak kabul edilmektedir. Ancak aşırı şekilde safran tüketimi uterus kasılmalarına neden olabilmektedir. Aynı şekilde kanamalara ve gebelik kaybına da yol açabileceğinden tehlikelidir. Hamilelikte safran tüketimi az miktarlarda zararlı olmasa da uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

Hamilelikte Safran Yararları

Hamilelikte Safran Yararları

Küçük miktarlarda tüketildiğinde hamilelikte safran yararları olduğuna inanılmaktadır. Sindirim sistemlerinde, kan basıncına, ağrılara ve kramplara iyi geldiği düşünülür. 2013 yılında İran Temel Tıp Bilimleri Dergisi bu konuda bir araştırma yaptı ve yayınladı. Safran bazı özelliklerin sindirim sistemini temizlemeye ve kan akışını düzenlemeye yönelik olarak yararlara sahipti. Aynı zamanda yapılan araştırmalarla birlikte iştahı da arttırdığına yönelik olarak deliller bulunmuştur.

Kaslar ve kemikler büyüyen bebeğe uyum sağlayabilmek amacı ile gerilmektedir. Bu durumda eklemlerde ve midede kramplara neden olabilir. Bu noktada safran kramplara iyi gelmektedir. Gebelik dönemlerinde uyku bozuklukları meydana gelebilmektedir. Rahatlamak ve iyi bir uyku çekmek için safran kullanılmaktadır. Safran yatıştırıcı etkilere sahiptir. Aynı şekilde hipnotik etkileri bulunur. Bu nedenle duygu durum bozukluklarına da iyi gelmektedir. Hamilelik dönemlerinde duygular arasında kaygı bozukluğu sıklıkla görülebilmektedir. Safran bu noktada anti depresan olarak da kullanılabilmektedir. Ruh sağlığını yükseltmeye yardımcı olmaktadır.

Hamilelikte Safran Zararları

Hamilelikte Safran Zararları

Hamilelikte safran tüketimi zararları aşırı miktarlarda alındığında görülebilir. Safran tüketiminin aşırı olması durumunda erken doğum meydana gelebilir ve gebelik kaybedilebilir. Aşırı safran alımı vücut ısısını arttıracaktır. Bu nedenle erken doğuma ya da kayba yol açacaktır. Bu nedenle hamilelik sürecinde safran miktarına son derece dikkat edilmesi gerekmektedir.

Fazla safran tüketimi aynı zamanda kanama, bulantı, kusma ve ishal gibi etkilere de neden olabilmektedir. Hamilelik süreci içerisinde safran tüketimi çeşitli tehlikeli durumlara yol açabilecektir. Safran yemeklerle birlikte tüketildiğinde yemekleri çok daha iştah açıcı bir hale getirebilir. Aroması ile birlikte yemeklere bambaşka lezzetler katabilir. Ancak tüketim esnasında az miktarlarda tüketildiğinden emin olmak gereklidir.

Safran tüketimi pek çok açıdan tehlikeli olabilmektedir. Bu nedenle hamilelik dönemlerinde beslenmeye safran eklenmeden önce doktora danışmak gerekmektedir. Normal beslenmelere eklenmeden bu durumun sağlıklı olup olmayacağı noktasında doktorlara danışmak gerekmektedir.

Hamilelikte Ne Kadar Safran Tüketilmeli?

Hamilelikte safran tüketimi miktarı

Hamilelikte safran tüketimi miktarı merak edilmektedir. Hamilelik sürecinde safran tüketmek isteyenler ne kadar tüketmeleri gerektirdiğini merak etmektedirler. Aşırı safran tüketimi çeşitli problemlere yol açmaktadır. Hamilelik süreçlerinde aşırı şekilde safran tüketilmemelidir. Çok ciddi problemlere neden olabilir. Safran tüketimi nedeni ile erken doğum meydana gelebilir ve kayıplar yaşanabilir. Bu nedenle gebelik süreci içerisinde safran tüketimi oldukça tehlikeli olabilmektedir.

Hamilelik dönemlerinde az miktarlarda safran tüketiminin zararlarından çok yararları görülebilmektedir. Alternatif tıp uygulayıcıları hamile annelerin ikinci trimesterde safran alabileceklerine inanmaktadırlar. Kadınlar genel olarak günlük 20 ile 30 miligram aralığında safran tüketmektedirler. Bahsedilen safran miktarlarından daha fazla alınması durumunda yan etkiler ve zararları meydana çıkabilir. Her şekilde safran tüketimi öncesinde hamile kadınların doktorlara danışmaları gerekmektedir. Tüketmeden önce mutlaka doktorlara danışmak gerekmektedir.

Bunlar ilgini çekebilir?

Hamilelikte Safran Çayı İçilir mi?

Hamilelikte Safran Çayı

Hamilelikte safran çayı tüketimi zararlıdır. Hamilelik süreci boyunca safran tüketimi çeşitli açılardan tehlikeli olabilmektedir. Bu noktada safran çayı tüketimi de son derece tehlikelidir. Erken doğuma neden olabildiği gibi kayıplara da yol açabilmektedir. Aynı şekilde kanamalara, bulantılara, kusmaya ve ishale sebep olabilmektedir. Tüm bu yan etkiler ciddi etkilerdir. Her ne kadar hamilelik dönemlerinde safran tüketiminin çeşitli yararlarına değinilse de safran çayı tüketimi hamileler için zararlı olmaktadır. Bu süreç içerisinde tüketilmesi uzmanlar tarafından hiçbir şekilde önerilmemektedir.

Gebelikte safran çayı içmek çeşitli zararlara sebep olabileceği için doktorlar tarafından önerilmemektedir. Safran çayı yalnızca hamilelik dönemlerinde değil, aynı zamanda emziren kadınlar tarafından da tüketilmesi önerilmemektedir. Uzmanlar tarafından hamilelik dönemlerinde safran tüketimleri sonucunda var olabilecek zararlar ortaya konuşmuştur. Safran sahip olduğu bileşenler ile birlikte hamile ve emzirme dönemlerindeki kadınlara pek çok açılardan zarar verebilmektedir.

Sevil Yılmaz

İçerik editörü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 5 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.

Share
Published by
Sevil Yılmaz

Recent Posts

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler mi?

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…

2 ay ago

Küçük Çocuklarda Güneş Kremi Kullanımının Önemi

Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…

8 ay ago

Bebeklere Chia Tohumu Verilir Mi?

Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…

9 ay ago

Hamilelikte Gaz Sancısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…

9 ay ago

Bebeklerde yastık kullanımı nasıl olmalı?

Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…

10 ay ago

Hamilelikte Nohut Yemek | Zararları? | Doğru Mu?

Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…

10 ay ago

This website uses cookies.