Tere otu birçok şifayı içinde barındıran oldukça faydalı bir sebzedir. Özellikle kalp ve akciğer hastalıklarına iyi geldiği bilinir. Kanı temizleme özelliği olduğu bilinen tere aynı zamanda doğal bir mineral kaynağıdır. Kan şekeri düzensizliğine iyi gelen tere otu, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına ve hazımsızlığın giderilmesine de yardımcı olur.
Hamilelik süreci kadınların hayatlarında birçok farklılığı bir arada yaşadığı dönemlerdir. Anne karnındaki bebeğin sağlığı göz önüne alındığında, gebeler için riskli görülen alışkanlıklar ve besinler göz ardı edilemez. Normal zamanda vücuda faydalı olduğu bilinen birçok besin hamilelik sürecinde zararlı etki gösterebilmektedir. Turpgiller arasında yer alan tere otu da hamilelik sürecinde şüphe ile bakılan bir sebzedir. Normal zamanda bolca tüketilen tere otu için gebelik sürecinde dikkatli olunması gerekir.
Tere otunun vücut için birden fazla faydası olmakla beraber; fazlası zarar denilebilecek bir bitkidir. Bunun yanı sıra gastrit gibi sorunlar yaşayan kişiler için, tere otu şüpheli bir besindir. Her besine şüphe ile yaklaşılan hamilelikte ise sebzeler dahi zararlı etkiler ortaya çıkarabilmektedir. Hamilelikte tere yenir mi? sorusu da anne karnındaki bebeğin ve gebelerin zarar görmemesi için önemli bir sorudur.
Gebelik sürecinde tere otu yemeninin güvenilir olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Zira tere otunun gebeler için zararlı olabilecek yeşillikler arasında yer aldığı bilinir. Gebelik sürecinde özellikle 0-3 aylık dönem oldukça önemli görülür. Bunun sebebi bebeğin anne karnındaki organ gelişiminin bu dönemde başlamasıdır. Gebeliğinin ilk dört ayı içerisindeki kadınların yedikleri ve içtikleri besinlere dikkat etmesi gerekir.
Gebelik sürecinin henüz başında olan kadınlar için besinlerin zararlı etkileri göz ardı edilmemelidir. Tere otu tüketmek isteyen ancak bir uzmana danışma şansı olmayan gebelere bunun olumsuz etkileri hatırlatılmalıdır. Potasyum yönünden zengin olan tere otu hamilelerin tüketmemesi gereken ve zararlı olabilecek bir bitkidir.
Bknz: Hamilelikte Bal Yenir Mi?
Tere otu faydaları ile bilinen ve birçok kişi tarafından severek tüketilen bir besindir. Ancak bu faydalı ve zararsız olarak görülen sebzenin dahi aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Hamilelikte tere yemeninin zararları nelerdir? diye merak eden gebeler için birden fazla unsur sayılabilir.
Terenin içinde yer alan yüksek potasyum; vücut için zararlı etkiler ortaya çıkarabilmektedir. Acı tadı özellikle ilk dönemlerde bulantı sorunu yaşayan gebeler için olumsuz bir etki gösterebilir. Terenin sindiririm ve üriner sistemde tahriş etkisi gösterdiği de bilinir. Elbette her besinde olduğu gibi tere otunda da tüketilen miktar çok önemlidir.
Bknz: Hamilelikte Ananas Yenir mi?
Gebelik sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlamak ve bebeğini kucağına almak her gebenin en önemli hayalidir. Elbette bunun gerçekleşmesi için anne adaylarının da dikkat etmesi gereken şeyler vardır. Gebelik sürecinde beslenme alışkanlıkları da önemli bir başlıktır.
Bir anne adayının yaşayabileceği en kötü durumların başında düşük riski gelir. Düşük ihtimalini en aza indirmek için gebelerin dikkat etmesi gereken birkaç husus vardır. Özellikle bazı besinlerin tüketiminde dikkatli olunması düşük riskini en aza indirmeye de yardımcı olacaktır. Hamilelikte tere yemek düşüğe sebep olur mu? sorusunda net bir cevap vermek yanlış olacaktır. Çünkü tere hamilelikte her ne kadar zararlı ve uzak durulması gereken bir besin olarak görülse de; direkt olarak düşük yapmaya sebep olduğu söylenemez. Her ihtimal düşünüldüğünde tere tüketiminden kaçılması gerektiği belirtilir. Özellikle tere tüketiminden kısa bir süre sonra düşük yapan gebeler için bu akıl kurcalayan bir soru olacaktır. Ancak tere tüketmenin direkt olarak düşüğe sebep olduğunu düşünmek bir yanılgıdır. Bu konuda kesin bir yargıya varmak doğru olmamakla birlikte bir uzman görüşünü almak en doğru seçim olacaktır.
Bknz: Hamilelikte Semizotu Yenir mi?
Her besinin yararı olduğu gibi fazlasının da zarar olduğu bilinir. Tere otu gebeliğin genelinde zararlı olarak görülen bir bitkidir. Ancak tere otu aşeren kadınlar hamilelikte ne kadar tere yenebilir? diye merak edecektir. Bu soruya net bir cevap verilmesi uygun değildir. Genel olarak tüketimi önerilmeyen bu besin için, uzman doktor onayı ile az miktarda tüketimi sorgulanabilir. Ancak gebeler kendileri için zararlı olabilecek miktarı göz ardı etmemelidir.
Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…
Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…
Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…
Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…
Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…
Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…
This website uses cookies.