Kapya biber bebeklere faydaları bebeklerin ek gıdaya geçmeleri ile birlikte merak edilen bir konu haline gelir. İnsan sağlığı için oldukça faydalı olan kapya biber, içerisinde yüklü miktarda C vitamini bulundurur. Kan basıncını dengeler ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Parlak kırmızı rengi ile çocukların ilgisini çeken kapya biber, her iklime uygun bir sebzedir. Çoğu ülkede yetiştirilir.
Kendine özgü tatlı ve aromatik bir lezzete sahip olan kapya biber, birçok farklı versiyonla tüketilebilir. Günlük C ve A vitamin eksikliğini fazlasıyla karşılayan dolayısıyla bebekler içinde ideal bir sebze olan kapya biber, bağışıklığı güçlendirir.
Bebeklerin ilk 6 ay yalnızca anne sütüyle beslenmeleri uygun görülür. Anne süt içerisinde yer alan vitamin ve mineraller bebeklerin ilk 6 ay yeterli seviyede beslenmesine yardımcı olur. Ancak altıncı ay ile birlikte bebekler daha farklı besinleri de tüketmeye başlar.
Yetişkinler tarafından büyük bir ilgi gören ve pek çok faydası olan kapya biber, 7. ay ile birlikte bebeklere verilebilir. Dolayısıyla kapya biber bebeklere Ek gıdaya başlanan süre dahilinde verilebilir. Bebeklerin damak tadını geliştirmek adına da oldukça önemli bir rol oynar.
Bebeğe kapya biber vermek 7. ay ile birlikte mümkündür. Lezzetli bir sebze olması sebebiyle dikkat çeken kapya biber, aromatik ve tatlı bir tada sahiptir. Bebekler tarafından büyük bir ilgi görmesini sağlayan en önemli özelliği ise püre ve çorba gibi farklı versiyonlara sahip olmasıdır.
Bebeğinizin kapya biber tüketimi için en uygun yöntemlerden bir tanesi püre halidir. Kapya biber, havuç, soğan, kabak, zeytinyağı ve buğday ruşeymi karıştırarak bir püre hazırlayabilirsiniz. Bebekler tarafından oldukça sevilen bu püre besleyici değeri açısından da zengindir.
6. ay ile birlikte ek gıdaya geçen bebeklerin damak zevkleri zenginleşmeye ve değişmeye başlar. Besleyici değeri yüksek besinler ile ek gıda sürecine geçmeleri bebekler için oldukça önemlidir. Kapya biber ise bebeklerin gelişimi adına oldukça önemli bir rol oynar. Bebeğinize kapya biber vermek için izleyebileceğiniz bir diğer alternatif ise çorbadır.
Kapya biber, kabak ve havuç gibi besinleri bir araya getirerek çorba yapabilir ve böylelikle besleyici değeri yüksek bir gıda sağlayabilirsiniz. Fakat ek gıdaya geçilen ilk süreçte bebeklerin anne sütüyle birlikte gıdaların tüketimini yaptığını unutmamak gerekir. Dolayısıyla ek gıda sürecinde vereceğiniz besinlerin damak zevkini geliştirmeleri gerekir.
Bunlar İlgini Çekebilir?
Hamilelikte Kivi Yenir Mi?
Hamilelikte Turp Yenir Mi?
Hamilelikte Ayak Şişmesine Ne İyi Gelir?
Besin değeri açısından zengin bir sebze olan kapya biber, metabolizma sağlığı adına önemli bir rol oynar. Yetişkinler tarafından kilo vermek amacıyla tüketilen gıdalardan biri olan kapya biber bebekler tarafından tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Kapya biber likopen açısından zengin bir sebzedir. Bu sayede akciğer ve mesane gibi bölgelerde meydana gelebilecek kanserlere engel olur.
Bebeklerin bağışıklıkları yetişkinlere göre çok daha hassastır. Bu durum vücutlarında iltihap görülme riskinin daha yüksek olmasını sağlar. Belirli miktarda tüketilen kap yedide ve iltihaba neden olan serbest radikallerden vücudu korur. Bu sayede iltihap gibi problemlerin önüne geçer.
Kalp rahatsızlıkları ve astım gibi problemlerin engellenmesine yardımcı olur. Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlayarak hazmı kolaylaştırır. Özellikle ek gıda sürecine yeni başlayan bebekler hazım konusunda problem yaşayabilir. Kapya biber tüketimi mide tembelliğine engel olur. Tüm bu faydalar kapya biber bebeğe verilir mi sorusuna olumlu yanıt vermeyi mümkün hale getirir.
İçeriğinde bulunan vitaminler sebebiyle oldukça faydalı bir sebze olan kapya biber, bebekler için de sıklıkla araştırılan bir konudur. Kapya biberin bebeklere zararları ebeveynler tarafından oldukça merak edilir. Kapya biber genellikle acı olmaz. Ancak bebekler için hazırlanmadan önce mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Alerjen etkiler bakımından da zararsız olan kapya biber, bebekler için herhangi bir zarara sahip değildir. Ancak bebeğinizin alerjik bir bünyeye sahip olduğunu düşünüyorsanız kapya biber vermeden önce doktor kontrolünden geçmesini sağlayabilirsiniz. Bul sayede kapya biber gibi gıdaları da alerjik reaksiyonlar gösterme riskleri ortadan kalkar. Nadir de olsa kapya biber tüketimi sonrasında vücutta kabarıklık ve kaşınma gibi alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir.
Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu süreçte anne adayları, hem…
Güneşin sıcak ve aydınlık ışınları, dışarıda geçirilen zamanı keyifli kılsa da, özellikle küçük çocuklar için…
Genel itibariyle bebeklerin chia tohumunu tüketmemesi tavsiye edilir. Bu hususta en iyi görüşün çocuk hekimlerinden…
Hamilelik, bir kadının yaşamında muhteşem bir yolculuktur; ancak, bu yolculuk bazen beklenmedik türden rahatsızlıklarla dolu…
Bebeklerde rahat ve kesintisiz bir uyku sağlıklı gelişim için çok değerlidir. Uyku konforuna doğrudan etki…
Özel durumların haricinde hamilelikte nohut yemek faydalıdır ve tavsiye edilir. Pek çok besin değeri açısından…
This website uses cookies.