Kravat Nasıl Bağlanır? (Resimli)

By Sevil Yılmaz

Published On:

Follow Us

Günümüzde birçok meslek dalında çalışanların kravat takması zorunludur. Bu nedenle bu tarz kravat takma zorunluluğu olan işlerde çalışan insanların çoğu da “kravat nasıl bağlanır?” sorusuna cevap bulmak, kendi kravatlarını kendileri bağlamak için öğretici araştırmalar yapmaktadır.

Kravat bağlamayı bilmeyen bir insan kravat bağlanırken izlerken oldukça karışık, öğrenmesi güç bir işmiş gibi gelebilir. Ancak oldukça basit ve birçok değişik yöntemle kravat bağlamak mümkündür. Bizde en çok kullanılan kravat bağlama yöntemlerinden en çok tercih edilenlerini sizlerle paylaşacağız. Kravat bağlamayı bilen birini aramak yerine aşağıdaki pratik kravat bağlama yöntemlerinden birini kavrayarak artık bu konuda kimseye ihtiyacınız kalmayacak. Tabi ilk kez denediğinizde biraz zor gelebilir ancak birkaç tekrarla çok kolay bir şekilde seçmiş olduğunuz yönteme hakim olacak, daha sonra kravatları çok daha hızlı bir şekilde bağlayabileceksiniz.

Kolay Kravat Bağlamak

Yapılışı oldukça pratik olduğu için adı Basit Düğüm Kravat Bağlama olarak da belirtilmektedir. Dünyada en çok tercih edilen kravat bağlama tekniklerinden biridir. Kalın uç kısmını uzun tutup, ince tarafı alt kısımdan dolamalısınız. Üzerinde tam tur atıldıktan sonra, bağın ortasından yukarı doğru almalı, dolanan bağın arasından geçirip sıkmalısınız. Sadece birkaç saniye içerisinde kesin sonuç elde etme durumu söz konusudur. Altta ki resme bakarak bu teknikle ilgili daha iyi fikir edinebilirsiniz.

Kolay Kravat Bağlamak

Çift Düğüm Kravat Bağlamak

Yukarıda gösterdiğimiz teknikle hemen hemen aynı olan çift düğüm kravat bağlama tekniğini, basit düğüm tekniğinden ayıran; uzun tarafı, kısa tarafın etrafında 2 tur dolamak ve aynı şekilde düğüm yapmak gerekmektedir. Böylelikle sorun yaşamadan kravat bağlamak sizler için kolay bir hale dönüşecektir. Resimde ki adımları takip ederek, kravat bağlama konusunda bu tekniği de öğrenebilirsiniz.

Çift Düğüm Kravat Bağlamak

Üçgen Kravat Bağlamak

Üçgen kravat bağlama, temel olarak erkeklerin çok sık tercih ettiği bir yöntemdir. Fakat bunun için unutmamalıyız ki, uzun bir kravata ihtiyaç duyuluyor! Adım adım, sizlere bu yöntemle kravat bağlama tekniklerine ilişkin bilgiler vereceğiz. Öncelikle kısa kısım altta kalmalı, üzerinden geriye doğru bir tur döndürülür. Orta ve üstte yer alan kısım bir tur da tam tersine döndürüldükten sonra, dolanma işlemi yapılır ve içinden geçirilerek sıkıştırılır. Resimden de nasıl yapıldığına dair bilgi edinme durumu söz konusudur. Tabii ki günümüzde daha zor bir teknik olmasından dolayı, diğer yöntemler daha fazla tercih edilmektedir.

Üçgen Kravat Bağlamak

Evet, bu yöntemlerle beraber sorun yaşamadan kravatlarınızı bağlayabileceksiniz. Erkeklerin büyük bir bölümü kravat bağlayamamaktan yana sorunlar yaşamaktadır. Çevrenizde ki kişilere, “şunu bağlar mısın?” demek yerine, artık farklı ve basit yöntemler ile beraber, sadece yarım saatinizi ayırarak kravat bağlama sorunlarını bir kenara itme şanslarına sahip olun. Özel günlerde, tek kaldığınız vakitlerde kravat bağlayamama konusunda yaşadığınız mağduriyetler sizler için büyük bir sıkıntı haline dönüşmesin! Bu konuya dair bilgiler edinip, kendinizi az bir vakit ayırarak geliştirebilirsiniz.